Cuisine

Prijs € 39,99

Uitverkocht

Guy Martin

Hardback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sterrenchef Guy Martin van restaurant Le Grand Véfour in Parijs presenteert ons 300 recepten uit de Franse keuken gerangschikt naar het soort gerecht. Deze uitgebreide verzameling bevat niet alleen de grote klassiekers uit de Franse keuken, maar ook lokale gerechten en basisrecepten.soepen & consommésvoorgerechtensalades & snacksvis & zeevruchtenvleespasta & granengroentenpatisserie & dessertsEr is niet veel bekend over Guy Martin, hij is een eenvoudige, bescheiden en discrete chef. Deze autodidact heeft echter een indrukwekkende staat van dienst. Als kind wilde hij dokter worden of rockmuzikant. Hij ging alleen naar de koksschool om bij zijn muzikale vrienden in de buurt te kunnen blijven. Hij ging werken in een pizzeria en raakte daar toch heel erg geïnteresseerd in het vak. Van 1981 tot 1991 werkte hij als chef bij Relais & Châteaux, een exclusieve verzameling van 518 van de beste hotels en gastronomische restaurants in meer dan 60 landen. Eerst werkte hij drie jaar in Château de Coudrée en vervolgens acht jaar in Château Divonne als chef en manager. Hier kreeg hij in 1985 zijn eerste Michelinster en 5 jaar later de tweede. In november 1991 kreeg hij een aanbod om als chef en manager bij Grand Véfour in Parijs te komen werken en sindsdien nam zijn carrière een vlucht: hij won de ene na de andere prijs en als bekroning op zijn werk kreeg hij in 2000 een derde ster.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guy Martin
Uitgever
Veltman Uitgevers B.V.
ISBN
9789048307920
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Sterrenchef Guy Martin van restaurant Le Grand Véfour in Parijs presenteert
ons 300 recepten uit de Franse keuken gerangschikt naar het soort gerecht.
Deze uitgebreide verzameling bevat niet alleen de grote klassiekers uit de
Franse keuken, maar ook lokale gerechten en basisrecepten.

soepen & consommés
voorgerechten
salades & snacks
vis & zeevruchten
vlees
pasta & granen
groenten
patisserie & desserts

Er is niet veel bekend over Guy Martin, hij is een eenvoudige, bescheiden
en discrete chef. Deze autodidact heeft echter een indrukwekkende staat van
dienst. Als kind wilde hij dokter worden of rockmuzikant. Hij ging alleen
naar de koksschool om bij zijn muzikale vrienden in de buurt te kunnen
blijven. Hij ging werken in een pizzeria en raakte daar toch heel erg
geïnteresseerd in het vak. Van 1981 tot 1991 werkte hij als chef bij Relais
& Châteaux, een exclusieve verzameling van 518 van de beste hotels en
gastronomische restaurants in meer dan 60 landen. Eerst werkte hij drie
jaar in Château de Coudrée en vervolgens acht jaar in Château Divonne als
chef en manager. Hier kreeg hij in 1985 zijn eerste Michelinster en 5 jaar
later de tweede. In november 1991 kreeg hij een aanbod om als chef en
manager bij Grand Véfour in Parijs te komen werken en sindsdien nam zijn
carrière een vlucht: hij won de ene na de andere prijs en als bekroning op
zijn werk kreeg hij in 2000 een derde ster.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guy Martin
Uitgever
Veltman Uitgevers B.V.
ISBN
9789048307920
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht