Prijs | € 24,50 |
Uitverkocht
Paperback | Maart 2007 |
Beoordeel dit boek als eerste!Beschrijving
Van oeroude boeddhistische eetprincipes tot parttime vleesverlaters, van Thaise poffertjespan tot Japanse picknickdoos, van gedroogde kakkerlak tot witte truffel. Linda Roodenburg, auteur van het succesvolle Rotterdams Kookboek, verzamelde over de hele werend informatie in woord en beeld over eten. Zij fotografeerde, noteerde, nam van alles mee naar huis voor nader onderzoek en vulde haar kennis aan met informatie die zij aantrof in informatieve verslagen van reizigers uit vorige eeuwen. Eten op Aarde is het rijk geillustreerde en wetenswaardige verslag van haar bevindingen. Vanuit verrassende invalshoeken schrijft zij in toegankelijke stijl over eettradities, producten en ingredidienten uit de hele wereld. Religie en voedselvoorschriften, de historische band tussen eetculturen en de verhalen achter bijzondere ingredienten en kookgerei passeren de revue. Oude en nieuwe theorie over voedsel en gezondheid komen aan de orde en laten zien dat sommige moderne inzichten te herleiden zijn tot oeroude principes. Wie zelf wil proeven, vindt in dit boek recepten die zelfs de meest doorgewinterde culi’s zullen verrassen.
Specificaties
- Auteur
- L. Roodenburg
- Uitgever
- Pereboom, Uitgever
- ISBN
- 9789077455555
- Bindwijze
- Paperback
- Publicatiedatum
- Maart 2007
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 336
Beschrijving
Van oeroude boeddhistische eetprincipes tot parttime vleesverlaters, van Thaise poffertjespan tot Japanse picknickdoos, van gedroogde kakkerlak tot witte truffel. Linda Roodenburg, auteur van het succesvolle Rotterdams Kookboek, verzamelde over de hele werend informatie in woord en beeld over eten. Zij fotografeerde, noteerde, nam van alles mee naar huis voor nader onderzoek en vulde haar kennis aan met informatie die zij aantrof in informatieve verslagen van reizigers uit vorige eeuwen. Eten op Aarde is het rijk geillustreerde en wetenswaardige verslag van haar bevindingen. Vanuit verrassende invalshoeken schrijft zij in toegankelijke stijl over eettradities, producten en ingredidienten uit de hele wereld. Religie en voedselvoorschriften, de historische band tussen eetculturen en de verhalen achter bijzondere ingredienten en kookgerei passeren de revue. Oude en nieuwe theorie over voedsel en gezondheid komen aan de orde en laten zien dat sommige moderne inzichten te herleiden zijn tot oeroude principes. Wie zelf wil proeven, vindt in dit boek recepten die zelfs de meest doorgewinterde culi’s zullen verrassen.
Schrijf een recensie
Specificaties
- Auteur
- L. Roodenburg
- Uitgever
- Pereboom, Uitgever
- ISBN
- 9789077455555
- Bindwijze
- Paperback
- Publicatiedatum
- Maart 2007
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 336