Gezond eten zonder gluten

Prijs € 19,95

Uitverkocht

D. Allen, R. Kearny

Paperback | Juli 2005 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 32 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Een op de honderd mensen lijdt aan coeliakie en de enige succesvolle behandeling is een levenslang glutenvrij dieet. Dat betekent het afzien van voedingsmiddelen die tarwe, rogge en gerst bevatten, de hoofdbestanddelen van de voeding van de meeste mensen. Het is echter heel goed mogelijk om deze voedingsmiddelen te vermijden en toch lekker te eten, zelfs die gerechten die traditioneel gluten bevatten. Deze recepten kunnen ook mensen helpen die voor een tarwevrij dieet hebben gekozen om af te vallen of om problemen met de spijsvertering op te lossen. Dit is het eerste kookboek met recepten die zijn samengesteld door chefkoks onder toezicht van de Britse Coeliakievereniging. Gezond glutenvrij eten bevat meer dan honderd absoluut glutenvrije recepten die zijn gemaakt om uw smaakpapillen te prikkelen en toch de symptomen van coeliakie te voorkomen. Een glutenvrij dieet is bijzonder beperkend, maart dit boek levert fantasievolle ideeën en is een welkome inspiratiebron voor heerlijke maaltijden die geschikt zijn voor het hele gezin. Het eerste deel van het boek geeft een toelichting over de symptomen en de factoren die de ziekte kunnen beïnvloeden. Rosmary Kearney, die zelf aan coeliakie lijdt, bespreekt hoe goede voedingsgewoonten zonder al te grote inbreuk kunnen worden ingepast, wat voor iedereen die aan een glutenintolerantie lijdt van fgroot belang is. Darina Allen op haar beurt maakt gebruik van haar rijke vulinaire ervaring, zodat glutenvrij eten zeker niet wil zeggen dat er saaie gerechten op tafel komen. Darina en Rosemary hebben ruim honderd heerlijke glutenvrije gerechten gecreëerd, waaronder een aantal die in de originele versie wel gluten bevatten, zoals lasagne, hartige taart met ricotta, spinazie en parmezaanse kaas, appeltaart, tiramisu, brownies, bananenbrood en muffins. Het boek bevat recepten voor het ontbijt, voor de lunch en de avondmaaltijd, zowel soepen en salades als broden en taarten, en is daarom het enige glutenvrije kookboek dat je niet kunt missen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Allen, R. Kearny
Uitgever
Inmerc
ISBN
9789066117044
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Een op de honderd mensen lijdt aan coeliakie en de enige succesvolle behandeling is een levenslang glutenvrij dieet. Dat betekent het afzien van voedingsmiddelen die tarwe, rogge en gerst bevatten, de hoofdbestanddelen van de voeding van de meeste mensen. Het is echter heel goed mogelijk om deze voedingsmiddelen te vermijden en toch lekker te eten, zelfs die gerechten die traditioneel gluten bevatten. Deze recepten kunnen ook mensen helpen die voor een tarwevrij dieet hebben gekozen om af te vallen of om problemen met de spijsvertering op te lossen. Dit is het eerste kookboek met recepten die zijn samengesteld door chefkoks onder toezicht van de Britse Coeliakievereniging. Gezond glutenvrij eten bevat meer dan honderd absoluut glutenvrije recepten die zijn gemaakt om uw smaakpapillen te prikkelen en toch de symptomen van coeliakie te voorkomen. Een glutenvrij dieet is bijzonder beperkend, maart dit boek levert fantasievolle ideeën en is een welkome inspiratiebron voor heerlijke maaltijden die geschikt zijn voor het hele gezin.
Het eerste deel van het boek geeft een toelichting over de symptomen en de factoren die de ziekte kunnen beïnvloeden.
Rosmary Kearney, die zelf aan coeliakie lijdt, bespreekt hoe goede voedingsgewoonten zonder al te grote inbreuk kunnen worden ingepast, wat voor iedereen die aan een glutenintolerantie lijdt van fgroot belang is. Darina Allen op haar beurt maakt gebruik van haar rijke vulinaire ervaring, zodat glutenvrij eten zeker niet wil zeggen dat er saaie gerechten op tafel komen. Darina en Rosemary hebben ruim honderd heerlijke glutenvrije gerechten gecreëerd, waaronder een aantal die in de originele versie wel gluten bevatten, zoals lasagne, hartige taart met ricotta, spinazie en parmezaanse kaas, appeltaart, tiramisu, brownies, bananenbrood en muffins. Het boek bevat recepten voor het ontbijt, voor de lunch en de avondmaaltijd, zowel soepen en salades als broden en taarten, en is daarom het enige glutenvrije kookboek dat je niet kunt missen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Allen, R. Kearny
Uitgever
Inmerc
ISBN
9789066117044
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht