Gronings eten

met 72 recepten

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Hans Donderwinkel

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Boerenjongens, nieuwjaarsrolletjes, poffert, krentenbrij, zoepenbrij en fladderak: dat zijn bekende producten en gerechten uit Groningen. Ook kent Groningen tal van bekende namen uit de voedingsindustrie: Brinta, Hooghoudt, Avebe, C. Polak Ranja, Atlanta, Marne mosterd en meer. Dit boek gaat over hoe men in de provincie Groningen door de eeuwen heen heeft gegeten en wat je daar nu nog steeds van terugvindt. Ook komt er een toekomstvisie ter sprake over duurzaam eten, producten van het land, nieuwe boeren, rechtstreekse verkoop en de 'eetbare stad'. Maar Gronings eten vertelt over nog veel meer. Het geeft bijvoorbeeld ook aan waaróm de eetcultuur zich zo heeft ontwikkeld. De auteur beschrijft dit in boeiende verhalen. Daarnaast kan de lezer ook praktisch aan de slag dankzij de recepten en adressen. En dan is het rijk geïllustreerde boek ook nog eens een lust voor het oog.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Donderwinkel
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054522614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Boerenjongens, nieuwjaarsrolletjes, poffert, krentenbrij, zoepenbrij en fladderak: dat zijn bekende producten en gerechten uit Groningen. Ook kent Groningen tal van bekende namen uit de voedingsindustrie: Brinta, Hooghoudt, Avebe, C. Polak Ranja, Atlanta, Marne mosterd en meer.

Dit boek gaat over hoe men in de provincie Groningen door de eeuwen heen heeft gegeten en wat je daar nu nog steeds van terugvindt. Ook komt er een toekomstvisie ter sprake over duurzaam eten, producten van het land, nieuwe boeren, rechtstreekse verkoop en de 'eetbare stad'.

Maar Gronings eten vertelt over nog veel meer. Het geeft bijvoorbeeld ook aan waaróm de eetcultuur zich zo heeft ontwikkeld. De auteur beschrijft dit in boeiende verhalen. Daarnaast kan de lezer ook praktisch aan de slag dankzij de recepten en adressen. En dan is het rijk geïllustreerde boek ook nog eens een lust voor het oog.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Donderwinkel
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054522614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht