Grote Wijnencyclopedie

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Christian Callec

Hardback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze encyclopedie is het resultaat van een boeiende ontdekkingsreis door meer dan duizend wijnen en tientallen wijnlanden en -culturen. Elk jaar komen er nieuwe wijnlanden, wijngebieden of wijnen bij en ook de afzetmarkt verandert. De wijnwereld is, kortom, constant in beweging.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Christian Callec
Uitgever
Rebo Productions
ISBN
9789036627443
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
527

Beschrijving

Deze encyclopedie is het resultaat van een boeiende ontdekkingsreis door meer dan duizend wijnen en tientallen wijnlanden en -culturen. Elk jaar komen er nieuwe wijnlanden, wijngebieden of wijnen bij en ook de afzetmarkt verandert. De wijnwereld is, kortom, constant in beweging. Zo wordt ook bijvoorbeeld in Griekenland, Bulgarije, Hongarije, Roemenië en voormalig Joegoslavië wijn gemaakt. 

In dit boek passeren rode, witte en rosé wijnen de revue, maar ook de mousserende wijnen, zoals Champagne, en de zogenaamde 'versterkte' wijnen, zoals Sherry, Port en Manzanilla. Van alle wijnen lees je over hun herkomst, de manier waarop ze gemaakt worden, hoe de druiven worden geteeld en welke combinaties van druiven er voor de wijnen gebruikt kunnen worden. Je leest ook over het belang van het klimaat en het bodemtype, en hoe die factoren hun invloed op de wijn doen gelden. Natuurlijk blijven ook de vinivicatie-methoden, zoals gisting en rijping, niet onbesproken. Een goede wijn heeft karakter, en dat karakter bepaalt onder welke omstandigheden en op welke temperatuur de wijn het best gedronken kan worden; ook daarvoor krijg je in dit boek volop tips!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Christian Callec
Uitgever
Rebo Productions
ISBN
9789036627443
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
527

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht