Het volkomen krokettenboek

Prijs € 17,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Johannes van Dam

Hardback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De kroket is een typisch Nederlandse lekkernij, wordt vaak gedacht. Juist dan is het vreemd dat slechts een enkeling zélf kroketten maakt, en bijna niemand zich heeft verdiept in de geschiedenis ervan. Johannes van Dam deed dat wel, en constateerde dat er weinig producten zijn waarover zo veel historische onzin wordt gedebiteerd, bijvoorbeeld dat de kroket een Nederlandse uitvinding zou zijn In Het volkomen krokettenboek geeft Van Dam alle geheimen prijs, historisch en technisch, en presenteert hij de receptuur door alle tijden en in alle bestaande vormen: van de eenvoudigste en toch smakelijke bonen- of haverkroketten via de gangbare met vlees of garnalen gevulde kroketten tot de meest verfijnde dessertkroketten. En of ze nu kroket genoemd worden of bitterbal, fondue, arancini of suppli Johannes van Dam laat zien waarom de kroket tot zijn heimelijke genoegens behoort en een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johannes van Dam
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038890043
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

De kroket is een typisch Nederlandse lekkernij, wordt vaak gedacht. Juist dan is het vreemd dat slechts een enkeling zélf kroketten maakt, en bijna niemand zich heeft verdiept in de geschiedenis ervan. Johannes van Dam deed dat wel, en constateerde dat er weinig producten zijn waarover zo veel historische onzin wordt gedebiteerd, bijvoorbeeld dat de kroket een Nederlandse uitvinding zou zijn In Het volkomen krokettenboek geeft Van Dam alle geheimen prijs, historisch en technisch, en presenteert hij de receptuur door alle tijden en in alle bestaande vormen: van de eenvoudigste en toch smakelijke bonen- of haverkroketten via de gangbare met vlees of garnalen gevulde kroketten tot de meest verfijnde dessertkroketten. En of ze nu kroket genoemd worden of bitterbal, fondue, arancini of suppli Johannes van Dam laat zien waarom de kroket tot zijn heimelijke genoegens behoort en een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johannes van Dam
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038890043
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht