Koken met passie Tomaat

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Thea Spierings

Hardback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het begin van de 16e eeuw werden vanuit Noord- en Zuid-Amerika de eerste tomatenzaadjes al naar Europa gebracht. De tomaten die daaruit werden opgekweekt waren niet rood maar geel! Dat verklaart de Italiaanse naam van de vrucht, pomo d'oro - gouden appel. De tomaat werd pas rood na het kruisen en veredelen van verschillende tomatenrassen. En wist je dat botanisch gezien de tomaat een bes is en dus eigenlijk op de fruitafdeling thuis hoort? Maar wij beschouwen hem als groente, dat wil zeggen dat we tomaten eigenlijk alleen in hartige gerechten gebruiken. Allemaal weetjes die je terug kunt vinden in het oogstrelende kado-kookboekje Tomaat. Niet alleen staat er leuke en praktische informatie in over deze, nu weten we, vrucht. Maar er staan vooral 40 verrassende tomaat-recepten in, die laten zien dat je veel meer kanten op kunt dan salades, tomatensoep en spaghettisaus.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thea Spierings
Uitgever
Caplan Publishing B.V.
ISBN
9789087240370
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
94

Beschrijving

In het begin van de 16e eeuw werden vanuit Noord- en Zuid-Amerika de eerste tomatenzaadjes al naar Europa gebracht. De tomaten die daaruit werden opgekweekt waren niet rood maar geel! Dat verklaart de Italiaanse naam van de vrucht, pomo d'oro - gouden appel. De tomaat werd pas rood na het kruisen en veredelen van verschillende tomatenrassen. En wist je dat botanisch gezien de tomaat een bes is en dus eigenlijk op de fruitafdeling thuis hoort? Maar wij beschouwen hem als groente, dat wil zeggen dat we tomaten eigenlijk alleen in hartige gerechten gebruiken.

Allemaal weetjes die je terug kunt vinden in het oogstrelende kado-kookboekje Tomaat. Niet alleen staat er leuke en praktische informatie in over deze, nu weten we, vrucht. Maar er staan vooral 40 verrassende tomaat-recepten in, die laten zien dat je veel meer kanten op kunt dan salades, tomatensoep en spaghettisaus.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thea Spierings
Uitgever
Caplan Publishing B.V.
ISBN
9789087240370
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
94

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht