Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding

praktische tips en vele recepten

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Roos van Hoof

Paperback | Augustus 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding" is een zeer praktisch boek met talrijke recepten waarin duidelijk wordt uitgelegd op welke manier u kolen en andere groenten zuurt. Ook het maken van platte kaas, yoghurt, kefir, komboecha en zuurdesembrood komen uitgebreid aan bod. Melkzuurfermentatie dient in de eerste plaats om de houdbaarheid van voedingswaren te verlengen. Bij melkzuurfermentatie is er geen verlies van voedingswaren, toxische en onverteerbare stoffen verdwijnen of worden gereduceerd door de vergisting. Tijdens het fermenteren worden antioxidanten aangemaakt en blijven vitaminen C behouden. Gefermenteerde producten zijn lichter verteerbaar, hebben een gunstig effect op de darmflora en bevatten weinig calorieën !

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roos van Hoof
Uitgever
Brouwland bvba
ISBN
9789081739474
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

"Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding" is een zeer praktisch boek met talrijke recepten waarin duidelijk wordt uitgelegd op welke manier u kolen en andere groenten zuurt. Ook het maken van platte kaas, yoghurt, kefir, komboecha en zuurdesembrood komen uitgebreid aan bod.

Melkzuurfermentatie dient in de eerste plaats om de houdbaarheid van voedingswaren te verlengen.
Bij melkzuurfermentatie is er geen verlies van voedingswaren, toxische en onverteerbare stoffen verdwijnen of worden gereduceerd door de vergisting. Tijdens het fermenteren worden antioxidanten aangemaakt en blijven vitaminen C behouden.

Gefermenteerde producten zijn lichter verteerbaar, hebben een gunstig effect op de darmflora en bevatten weinig calorieën !

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roos van Hoof
Uitgever
Brouwland bvba
ISBN
9789081739474
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht