Ons voedsel

over wat er in zit en hoe het wordt gemaakt

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Frans M. de Jong

Hardback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor professionals en voor de geïnteresseerde leek De oermens had het maar makkelijk. Hij scharrelde al jagend, vissend en verzamelend zijn dagelijkse kostje bij elkaar. In de winter was het weliswaar iets moeilijker om in deze levensbehoefte te voorzien, maar het is niet te vergelijken met de complexiteit van nu. De moderne mens staat heel ver af van zijn dagelijks brood, vaak heeft hij geen idee van de oorsprong van zijn voedsel. Niet verwonderlijk overigens, met alle 'hightech foods' die de voedingsmiddelenindustrie op de markt brengt. Het enige houvast bestaat uit de wetenschap dat voedsel en gezondheid samenhangen. De deskundigen zijn het erover eens dat een gezond voedingspatroon en een gezonde leefwijze vele ziekten voorkomen. Het enorme aanbod en slimme marketingtechnieken maken het de consument evenwel niet gemakkelijk om verantwoorde keuzes te maken. Ons voedsel wijst de weg. Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel, over wat erin zit, hoe het wordt geproduceerd en wat het met ons doet. Bewuste keuzes liggen hiermee binnen handbereik. Dit is een boek voor professionals maar ook voor de geïnteresseerde leek: eigenlijk voor iedereen die nu wel eens wil weten hoe ons voedsel in elkaar zit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frans M. de Jong
Uitgever
Fontaine Uitgevers
ISBN
9789059562486
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
560

Beschrijving

Voor professionals en voor de geïnteresseerde leek
De oermens had het maar makkelijk. Hij scharrelde al jagend, vissend en verzamelend zijn dagelijkse kostje bij elkaar. In de winter was het weliswaar iets moeilijker om in deze levensbehoefte te voorzien, maar het is niet te vergelijken met de complexiteit van nu. De moderne mens staat heel ver af van zijn dagelijks brood, vaak heeft hij geen idee van de oorsprong van zijn voedsel. Niet verwonderlijk overigens, met alle 'hightech foods' die de voedingsmiddelenindustrie op de markt brengt. Het enige houvast bestaat uit de wetenschap dat voedsel en gezondheid samenhangen. De deskundigen zijn het erover eens dat een gezond voedingspatroon en een gezonde leefwijze vele ziekten voorkomen. Het enorme aanbod en slimme marketingtechnieken maken het de consument evenwel niet gemakkelijk om verantwoorde keuzes te maken. Ons voedsel wijst de weg. Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel, over wat erin zit, hoe het wordt geproduceerd en wat het met ons doet. Bewuste keuzes liggen hiermee binnen handbereik. Dit is een boek voor professionals maar ook voor de geïnteresseerde leek: eigenlijk voor iedereen die nu wel eens wil weten hoe ons voedsel in elkaar zit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frans M. de Jong
Uitgever
Fontaine Uitgevers
ISBN
9789059562486
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
560

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht