Rijntje, De koksaffaire

eenvoudige en koninklijke gerechten voor IV seizoenen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Lizet Kruyff, Judith Baehner

Hardback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bijzonder en mooi kookboek met geschiedenis.Gefascineerd door het kookschrift van Rijntje Biljardt uit 1840 - met daarin recepten voor zowel de dagelijkse kost van de burger als de keuken van de elite - begonnen Lizet Kruyff en Judith Baehner ruim 2 jaar geleden hun zoektocht naar het verhaal achter dit bijzondere boekje. En dat leverde dit prachtige kookboek 'Rijntje, De Koksaffaire' op over het leven en eten in de 19e eeuw. Met spannende, historische, maar vooral lekkere en toegankelijke recepten!Schol met eiersaus, eend met ingelegde komkommers, gele erwtensoep met spek en worst; 19e-eeuwse gerechten die met de seizoenen meegaan en voor ieder moment van de dag; van vlees, groente en visgerechten tot desserts.Er worden tips gegeven over de verkrijgbaarheid van de ingrediënten en welke alternatieven ter vervanging kunnen worden gebruikt. Hoe je producten bewaart en inmaakt en wat je zelf makkelijk kunt verbouwen (ook in de stad).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lizet Kruyff, Judith Baehner
Uitgever
Good Cook B.V.
ISBN
9789461430830
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Bijzonder en mooi kookboek met geschiedenis.

Gefascineerd door het kookschrift van Rijntje Biljardt uit 1840 - met daarin recepten voor zowel de dagelijkse kost van de burger als de keuken van de elite - begonnen Lizet Kruyff en Judith Baehner ruim 2 jaar geleden hun zoektocht naar het verhaal achter dit bijzondere boekje. En dat leverde dit prachtige kookboek 'Rijntje, De Koksaffaire' op over het leven en eten in de 19e eeuw. Met spannende, historische, maar vooral lekkere en toegankelijke recepten!

Schol met eiersaus, eend met ingelegde komkommers, gele erwtensoep met spek en worst; 19e-eeuwse gerechten die met de seizoenen meegaan en voor ieder moment van de dag; van vlees, groente en visgerechten tot desserts.

Er worden tips gegeven over de verkrijgbaarheid van de ingrediënten en welke alternatieven ter
vervanging kunnen worden gebruikt. Hoe je producten bewaart en inmaakt en wat je zelf makkelijk kunt verbouwen (ook in de stad).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lizet Kruyff, Judith Baehner
Uitgever
Good Cook B.V.
ISBN
9789461430830
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht