Van druif tot dronk

een ABC voor de wijnliefhebber

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Nicolaas Klei

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat betekenen al die termen op het etiket? Is een kurk beter dan een schroefdop? Is dure wijn lekkerder? Hoe warm of koud serveer je rood, wit en rosé, en waarom? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je in dit nuchtere (jawel!) boekje, waarmee je zelfverzekerd iedere ‘kenner’ aftroeft. Van druif tot dronk bevat onmisbare wetenswaardigheden over wijn kopen, wijn proeven, het werk van de wijnboer, druivensoorten, welke wijnen je bij en in het eten schenkt, de lekkerste wijnadressen. Nicolaas Klei vertelt wat onzin en aanstellerij is, en wat je écht over wijn moet weten om er met meer plezier van te genieten. Nicolaas Klei (1961) heeft met zijn boeken al honderdduizenden lezers bekeerd tot de overtuiging dat wijn niet moeilijk moet zijn, maar lekker. Hij schreef behalve negen edities van de Super(markt)wijngids diverse wijnboeken, waaronder de alom geprezen wijnencyclopedie Tot op de bodem.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nicolaas Klei
Uitgever
Podium b.v. Uitgeverij
ISBN
9789057592690
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
157

Beschrijving

Wat betekenen al die termen op het etiket? Is een kurk beter dan een schroefdop? Is dure wijn lekkerder? Hoe warm of koud serveer je rood, wit en rosé, en waarom? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer vind je in dit nuchtere (jawel!) boekje, waarmee je zelfverzekerd iedere ‘kenner’ aftroeft. Van druif tot dronk bevat onmisbare wetenswaardigheden over wijn kopen, wijn proeven, het werk van de wijnboer, druivensoorten, welke wijnen je bij en in het eten schenkt, de lekkerste wijnadressen. Nicolaas Klei vertelt wat onzin en aanstellerij is, en wat je écht over wijn moet weten om er met meer plezier van te genieten.

Nicolaas Klei (1961) heeft met zijn boeken al honderdduizenden lezers bekeerd tot de overtuiging dat wijn niet moeilijk moet zijn, maar lekker. Hij schreef behalve negen edities van de Super(markt)wijngids diverse wijnboeken, waaronder de alom geprezen wijnencyclopedie Tot op de bodem.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nicolaas Klei
Uitgever
Podium b.v. Uitgeverij
ISBN
9789057592690
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
157

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht