Voedingsleer

voor verpleegkundigen en verzorgenden

Prijs € 30,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

E. Klaase-Derks

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eten doen we allemaal en iedereen heeft er wel een mening over, maar die is niet altijd even gefundeerd. In dit mbo-leerboek wordt uitgegaan van de feiten.Als verpleegkundige of verzorgende ben je een belangrijke vraagbaak voor de zorgvrager. Maar ook degene die snel problemen kan signaleren. Hoe meer je van dit onderwerp afweet, des te beter je de zorgvrager op dat gebied kunt helpen.Dit unieke mbo-leerboek vergroot je kennis en inzicht over voeding in relatie tot ziekte en gezondheid en bestaat uit drie delen. -Deel 1 vormt de basis en gaat over gezonde voeding, voedingsstoffen en voedingsbehoefte. -Deel 2 gaat in op de dieetleer en het voedingsadvies. Hierin worden de belangrijkste ziektes en aandoeningen en de daarbij behorende diëten en voedingsadviezen behandeld. -Deel 3 is gericht op de voeding voor doelgroepen. Het begint bij de zwangere vrouw en eindigt bij de oudere. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan voeding en religie, en aan de maaltijdvoorziening in zorginstellingen. De lesstof is voorzien van veel theoretische en praktijkgerichte opdrachten. Zo mogelijk gekoppeld aan een casus, zodat er een link met de praktijk wordt gelegd. Op onze site www,studiecloud.nl is de tekst digitaal te lezen met links naar interessante websites, oefenvragen en samenvattingen. Het boek richt zich op de opleidingen Verpleegkundige (mbo niveau 4) en Verzorgende (mbo niveau 3), maar kan ook op andere opleidingen gebruikt worden, zoals de opleiding tot Woonzorgbegeleider, Voedingsassistent of Kraamverzorgende.Ellen Klaasse-Derks is docent Voedingsleer, Huishoudkunde en Gezondheidskunde en tevens freelance journalist.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Klaase-Derks
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035235816
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Eten doen we allemaal en iedereen heeft er wel een mening over, maar die is niet altijd even gefundeerd. In dit mbo-leerboek wordt uitgegaan van de feiten.
Als verpleegkundige of verzorgende ben je een belangrijke vraagbaak voor de zorgvrager. Maar ook degene die snel problemen kan signaleren. Hoe meer je van dit onderwerp afweet, des te beter je de zorgvrager op dat gebied kunt helpen.

Dit unieke mbo-leerboek vergroot je kennis en inzicht over voeding in relatie tot ziekte en gezondheid en bestaat uit drie delen.
-Deel 1 vormt de basis en gaat over gezonde voeding, voedingsstoffen en voedingsbehoefte.
-Deel 2 gaat in op de dieetleer en het voedingsadvies. Hierin worden de belangrijkste ziektes en aandoeningen en de daarbij behorende diëten en voedingsadviezen behandeld.
-Deel 3 is gericht op de voeding voor doelgroepen. Het begint bij de zwangere vrouw en eindigt bij de oudere. Ook is er een hoofdstuk gewijd aan voeding en religie, en aan de maaltijdvoorziening in zorginstellingen.

De lesstof is voorzien van veel theoretische en praktijkgerichte opdrachten. Zo mogelijk gekoppeld aan een casus, zodat er een link met de praktijk wordt gelegd. Op onze site www,studiecloud.nl is de tekst digitaal te lezen met links naar interessante websites, oefenvragen en samenvattingen.

Het boek richt zich op de opleidingen Verpleegkundige (mbo niveau 4) en Verzorgende (mbo niveau 3), maar kan ook op andere opleidingen gebruikt worden, zoals de opleiding tot Woonzorgbegeleider, Voedingsassistent of Kraamverzorgende.

Ellen Klaasse-Derks is docent Voedingsleer, Huishoudkunde en Gezondheidskunde en tevens freelance journalist.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Klaase-Derks
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035235816
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht