De perfecte steak

25

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Marcus Polman

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte steak? Culinair journalist Marcus Polman ging op onderzoek uit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcus Polman
Uitgever
Fontaine Uitgevers
ISBN
9789059564084
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte steak? Culinair journalist Marcus Polman ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, eco-boeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses van New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in de hooglanden van Schotland tot het volgen van een mini-slagerscursus uitbenen.

Hoe herken je een échte biefstuk? En hoe krijg je een perfect knapperig bruin korstje? Welk materiaal kun je het beste gebruiken – stalen koekenpan, grillpan, steakmes? Wat is dry-aging? En hoe maak je zo’n ouderwets lekkere jus voor je biefstuk met wittebrood?

Behalve 33 recepten voor het creëren van de perfecte steak bevat dit boek een top-10 klassieke sauzen, de top-5 beroemdste biefstukken – en hoe je die maakt – en favoriete adresjes. Én, niet te vergeten: een apart hoofdstuk over die onafscheidelijke metgezel van de ware steak: de allerbeste friet.

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboekenserie De perfecte kok waarvan ruim 40.000 exemplaren werden verkocht. Hij schrijft over eten in drinken in onder andere Esquire, NRC Handelsblad en SpecialBite. Hij is carnivoor én flexitariër.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcus Polman
Uitgever
Fontaine Uitgevers
ISBN
9789059564084
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht