Gezonde kleur

koken met antioxydanten

€ 42,00
Prijs € 19,50

Uitverkocht

F. De Keuleneer, J. Pincemail, J.-P. Gabriel

Hardback | Mei 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Soep van zoete aardappelen met limoengras en gember, tartaar van tomaten met olijven en pijnappel, salade van rode kool en rode biet met appel en noten, gestoomde boekweit, spiesjes van lotte met jonge erwtjes, koriandersaus, citrusvruchten en limoengras, een roze gelei van rode vruchten. Bij fruit en groenten is de kleur de weerspiegeling van hun verdedigingmechanisme, de verdediging tegen de toxische gevolgen van licht en zuurstof. De antioxidatieve moleculen zijn ook de stoffen die kleur geven aan fruit en groenten. Hoe intensiever de kleur, hoe rijker aan antioxidanten. Bij de mens stemmen deze kleuren overeen met een gamma antioxidanten dat ons organisme nodig heeft om de agressieve invloeden van het moderne leven te bestrijden, agressoren zoals stress, milieuverontreiniging en verkeerde eetgewoontes. Meer fruit en groenten eten betekent dan ook meer weerstand. Hoe groter onze weerstand, hoe meer wij ons beschermen tegen vroegtijdige veroudering, de risico's van cardio-vasculaire aandoeningen, kanker... In Gezonde Kleur krijg je, in een eenvoudige taal, een actuele stand van zaken in het onderzoek rond natuurlijke antioxidanten en wordt dit ook naar de praktijk omgezet met een 60-tal recepten, rijk aan smaak en kleur. Het zijn eenvoudig te bereiden recepten waarbij ernaar gestreefd werd om de voedingswaarde van de ingrediënten zo maximaal mogelijk te behouden. Een tabel verduidelijkt telkens de totale antioxidatieve waarde en geeft aan welke types antioxidanten er in het recept voorkomen. Dit werk baseert zich op de meest recente opzoekingen inzake de natuurlijke antioxidanten. Françoise De Keuleneer is juriste van opleiding, gediplomeerd in Nutritherapie. Ze staat achter een manier van koken die de kwaliteit van de voeding en de gezondheid respecteert. Auteur van het boek "Lekker Vitaal", samen met Paul Grégoire. Joël Pincemail, Dokter in de Biomedische Wetenschappen, doet sinds 25 jaar opzoekingen in ziekenhuizen, inzake de rol van stress op oxidanten en antioxidanten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. De Keuleneer, J. Pincemail, J.-P. Gabriel
Uitgever
Editions Francoise Blouard
ISBN
9782960048780
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
207

Beschrijving

Soep van zoete aardappelen met limoengras en gember, tartaar van tomaten met olijven en pijnappel, salade van rode kool en rode biet met appel en noten, gestoomde boekweit, spiesjes van lotte met jonge erwtjes, koriandersaus, citrusvruchten en limoengras, een roze gelei van rode vruchten. Bij fruit en groenten is de kleur de weerspiegeling van hun verdedigingmechanisme, de verdediging tegen de toxische gevolgen van licht en zuurstof. De antioxidatieve moleculen zijn ook de stoffen die kleur geven aan fruit en groenten. Hoe intensiever de kleur, hoe rijker aan antioxidanten. Bij de mens stemmen deze kleuren overeen met een gamma antioxidanten dat ons organisme nodig heeft om de agressieve invloeden van het moderne leven te bestrijden, agressoren zoals stress, milieuverontreiniging en verkeerde eetgewoontes.
Meer fruit en groenten eten betekent dan ook meer weerstand. Hoe groter onze weerstand, hoe meer wij ons beschermen tegen vroegtijdige veroudering, de risico's van cardio-vasculaire aandoeningen, kanker...

In Gezonde Kleur krijg je, in een eenvoudige taal, een actuele stand van zaken in het onderzoek rond natuurlijke antioxidanten en wordt dit ook naar de praktijk omgezet met een 60-tal recepten, rijk aan smaak en kleur. Het zijn eenvoudig te bereiden recepten waarbij ernaar gestreefd werd om de voedingswaarde van de ingrediënten zo maximaal mogelijk te behouden.
Een tabel verduidelijkt telkens de totale antioxidatieve waarde en geeft aan welke types antioxidanten er in het recept voorkomen. Dit werk baseert zich op de meest recente opzoekingen inzake de natuurlijke antioxidanten.

Françoise De Keuleneer is juriste van opleiding, gediplomeerd in Nutritherapie. Ze staat achter een manier van koken die de kwaliteit van de voeding en de gezondheid respecteert. Auteur van het boek "Lekker Vitaal", samen met Paul Grégoire.
Joël Pincemail, Dokter in de Biomedische Wetenschappen, doet sinds 25 jaar opzoekingen in ziekenhuizen, inzake de rol van stress op oxidanten en antioxidanten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. De Keuleneer, J. Pincemail, J.-P. Gabriel
Uitgever
Editions Francoise Blouard
ISBN
9782960048780
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
207

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht