Het Nederlands Viskookboek

verantwoord lekkerbekken met vis van dichtbij en stoere vissersverhalen

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Bart van Olphen

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Nederlands Viskookboek van Bart van Olphen heeft de Gouden Tulp 2012, de prijs voor het beste informatieve boek van het jaar, gewonnen. In ruim zestig recepten laat Van Olphen – aan boord, in havens, op stranden en in plaatselijke restaurants – zien hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bart van Olphen
Uitgever
Carrera culinair
ISBN
9789048809813
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere, eerlijke en gezonde vis. Hij gaat mee vissen met zeebaarsvissers en maakt garnalensoep op het Wad. Hij kookt aan boord, in havens, op stranden en in plaatselijke restaurants.

In ruim zestig overheerlijke recepten laat Bart zien hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid. Gerechten die wellicht ingewikkeld klinken, maar verrassend eenvoudig zijn klaar te maken: tong in botersaus, op de huid gebakken snoekbaarsfilet, inktvis van de plaat. Maar waar koop je de meest duurzame vis, en waar let je op? Welke basissauzen zijn lekker bij vis? Bart geeft antwoord, vertelt over zijn slag tegen overbevissing en zijn strijd voor duurzame visvangst. Ook legt hij uit hoe je vis schoonmaakt, Hollandse garnalen pelt en oesters opent zonder schade aan het levende beestje, en je hand.

Het Nederlands Viskookboek van Bart van Olphen heeft de Gouden Tulp 2012, de prijs voor het beste informatieve boek van het jaar, gewonnen.

 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bart van Olphen
Uitgever
Carrera culinair
ISBN
9789048809813
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht