Koken met kennis

lekkere recepten wetenschappelijk verklaard

Prijs € 23,50

Uitverkocht

Eke Marien, Jan Groenewold

Hardback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lekkere recepten wetenschappelijk verklaard!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eke Marien, Jan Groenewold
Uitgever
Karakter Uitgevers NF-NL
ISBN
9789045204215
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

In 2007 kwam het boek Cook & Chemist van kok Eke Mariën en chemicus Jan Groenewold uit en was direct een doorslaand succes. In hun boek lieten Mariën en Groenewold de wetenschap achter het koken zien. Het idee hierachter was dat je een betere kok wordt, als je begrijpt wat er in je pannen gebeurt.

Samen hebben Mariën en Groenewold tal van tests en onderzoeken gedaan, met steeds de achterliggende vraag: hoe krijgen we het lekkerste resultaat? Of het nu gaat om het bakken van de ultieme steak, het frituren van de lekkerste patat of het vangen van aroma's in sauzen, steeds weer laten zij zich leiden door hun eigen enthousiasme en nieuwsgierigheid en vinden antwoorden op de meest uiteenlopende vragen:

Waarom wordt biefstuk malser als je hem marineert in kiwi?

Waarom kun je asperges beter garen in olie dan in water?

Waarom voeg je bouillon in gedeeltes toe aan risotto?

Waarom moet je frites schudden tijdens het bakken?

Waarom plakt pasta gekookt in zout water minder?

Waarom schift de ene saus wel en de andere niet?

Eke Mariën en Jan Groenewold vormen samen het duo Cook & Chemist. Mariën is culinair freelancer en werkt voor diverse bladen. Hij ontwikkelt receptuur en werkt als foodstylist. Groenewold is universitair wetenschapper en adviseert bedrijven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eke Marien, Jan Groenewold
Uitgever
Karakter Uitgevers NF-NL
ISBN
9789045204215
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht