Moleculair koken

kooktechnieken uit de wetenschap voor thuis

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Jozef Youssef

Hardback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

20 moleculaire kooktechnieken voor thuisMoleculair koken, bistronomie, moleculaire cuisine, avant-gardecuisine of zelfs cocina de vanguardia - het betekent allemaal hetzelfde: spelen met voedingswetenschap om gerechten op nieuwe manieren smaak en textuur te geven. Koks van toprestaurants over de hele wereld, onder wie Ferran Adrià, Thomas Keller en Heston Blumenthal, hebben in hun zoektocht naar briljante nieuwe gerechten de grenzen van het traditionele koken verlegd.Tot voor kort was de keuken als laboratorium voorbehouden aan 's werelds beste koks, maar nu zijn er steeds meer thuiskoks die met behulp van aangepaste technieken en alledaags keukengerei schuim, gels en fantastische smaakcombinaties maken, die voorheen alleen in sterrenrestaurants te zien waren.Dit boek laat zien hoe de ervaren thuiskok alle bekende technieken van het moleculair koken zelf in zijn eigen keuken kan uitvoeren. Van sferificatie en het combineren van smaken tot het gebruik van transglutaminase om spectaculaire gerechten te maken - er zijn ontelbare manieren om uw kookkunst te verbeteren. Inclusief:* Stap-voor-stapfoto's die u helpen om geavanceerde kooktechnieken zelf in uw eigen keuken uit te voeren* Gids voor het gebruik van professionele hulpmiddelen en tips over hoe u hetzelfde effect kunt bereiken met gewoon keukengerei* Uitleg van 20 technieken, elk voorzien van recepten om uw gasten te imponeren

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jozef Youssef
Uitgever
Veltman Uitgevers B.V.
ISBN
9789048309382
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

20 moleculaire kooktechnieken voor thuis

Moleculair koken, bistronomie, moleculaire cuisine, avant-gardecuisine of zelfs cocina de vanguardia - het betekent allemaal hetzelfde: spelen met voedingswetenschap om gerechten op nieuwe manieren smaak en textuur te geven. Koks van toprestaurants over de hele wereld, onder wie Ferran Adrià, Thomas Keller en Heston Blumenthal, hebben in hun zoektocht naar briljante nieuwe gerechten de grenzen van het traditionele koken verlegd.

Tot voor kort was de keuken als laboratorium voorbehouden aan 's werelds beste koks, maar nu zijn er steeds meer thuiskoks die met behulp van aangepaste technieken en alledaags keukengerei schuim, gels en fantastische smaakcombinaties maken, die voorheen alleen in sterrenrestaurants te zien waren.

Dit boek laat zien hoe de ervaren thuiskok alle bekende technieken van het moleculair koken zelf in zijn eigen keuken kan uitvoeren. Van sferificatie en het combineren van smaken tot het gebruik van transglutaminase om spectaculaire gerechten te maken - er zijn ontelbare manieren om uw kookkunst te verbeteren.

Inclusief:
* Stap-voor-stapfoto's die u helpen om geavanceerde kooktechnieken zelf in uw eigen keuken uit te voeren
* Gids voor het gebruik van professionele hulpmiddelen en tips over hoe u hetzelfde effect kunt bereiken met gewoon keukengerei
* Uitleg van 20 technieken, elk voorzien van recepten om uw gasten te imponeren

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jozef Youssef
Uitgever
Veltman Uitgevers B.V.
ISBN
9789048309382
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht