Nachtbrood

brood van lang gerezen deeg

Prijs € 20,95

Uitverkocht

Ineke Berentschot

Hardback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Brood van goede kwaliteit is verkeerd geschreven," beweert een van de bakkers uit Nachtbrood. "Het moet zijn: 'van goede kwalitijd!'" Deze rake opmerking illustreert waar dit boek om draait: brood van lang gerezen deeg.Nachtbrood bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. In het theoretische deel beschrijft Ineke Berentschot op heldere wijze de achtergronden van goed brood. Dit doet ze aan de hand van haar grote voorbeeld Raymond Calvel en andere broodgoeroes uit de geschiedenis. Het complete natuurlijke fermentatieproces wordt onder de loep genomen, wat niet alleen buitengewoon leerzaam is, maar ook leuk om te lezen. Het bijzondere rijsproces van brooddeeg kent geen geheimen meer na het lezen van Nachtbrood.In het praktijkdeel komen 22 bakkers van allerlei pluimage aan het woord. Ze delen de recepten van hun favoriete broden - bijna zestig in totaal - en begeleiden de lezer stap voor stap door hun werkwijze. Het enthousiasme van de auteur en de passie van de bakkers werken aanstekelijk. Nachtbrood staat bol van de kennis. Het is een boek dat thuishoort in elke bakkerij, elke restaurantkeuken en op het aanrecht van elke thuisbakker.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ineke Berentschot
Uitgever
Trophonios Publishing
ISBN
9789491728082
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140

Beschrijving

"Brood van goede kwaliteit is verkeerd geschreven," beweert een van de bakkers uit Nachtbrood. "Het moet zijn: 'van goede kwalitijd!'" Deze rake opmerking illustreert waar dit boek om draait: brood van lang gerezen deeg.

Nachtbrood bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. In het theoretische deel beschrijft Ineke Berentschot op heldere wijze de achtergronden van goed brood. Dit doet ze aan de hand van haar grote voorbeeld Raymond Calvel en andere broodgoeroes uit de geschiedenis. Het complete natuurlijke fermentatieproces wordt onder de loep genomen, wat niet alleen buitengewoon leerzaam is, maar ook leuk om te lezen. Het bijzondere rijsproces van brooddeeg kent geen geheimen meer na het lezen van Nachtbrood.

In het praktijkdeel komen 22 bakkers van allerlei pluimage aan het woord. Ze delen de recepten van hun favoriete broden - bijna zestig in totaal - en begeleiden de lezer stap voor stap door hun werkwijze.

Het enthousiasme van de auteur en de passie van de bakkers werken aanstekelijk. Nachtbrood staat bol van de kennis. Het is een boek dat thuishoort in elke bakkerij, elke restaurantkeuken en op het aanrecht van elke thuisbakker.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ineke Berentschot
Uitgever
Trophonios Publishing
ISBN
9789491728082
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht