Nog een koekje

volgens receptjes uit de oude doos

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Robert Declerck, Margit Sarbogardi

Hardback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Begijnenkoeken, Brugse achtjes, kattentongen, lukken, spiegeltjes, pain à la grecque, tattepoem… Het zijn allemaal heerlijke koekjes uit de oude doos. Verdwenen zijn ze niet, maar ze zijn wel steeds moeilijker te vinden. Hoog tijd om deze klassiekers weer in de kijker én in je oven te zetten. In dit boek gaat het deksel van de koekjestrommel en (her)ontdek je de soorten, de koekjessmaken en de verhalen erachter. Van A tot Z: alle bekende klassiekers en onbekende lekkernijen stellen zich aan je voor. Stap binnen in authentieke koekjeswinkels vol geurige en knapperige specialiteiten en neem een kijkje bij ambachtelijke koekfabrikanten waar met liefde de zoetste creaties worden gemaakt. Speur naar koekjesherinneringen in musea en herbeleef koekjestradities. Met de recepten in dit boek maak je voortaan thuis de lekkerste koekjes, maar ook boekweitkoeken, peperkoek, wafeltjes en speculaas.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Declerck, Margit Sarbogardi
Uitgever
WPG BE Davidsfonds
ISBN
9789058268235
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Begijnenkoeken, Brugse achtjes, kattentongen, lukken, spiegeltjes, pain à la grecque, tattepoem… Het zijn allemaal heerlijke koekjes uit de oude doos. Verdwenen zijn ze niet, maar ze zijn wel steeds moeilijker te vinden. Hoog tijd om deze klassiekers weer in de kijker én in je oven te zetten.

In dit boek gaat het deksel van de koekjestrommel en (her)ontdek je de soorten, de koekjessmaken en de verhalen erachter. Van A tot Z: alle bekende klassiekers en onbekende lekkernijen stellen zich aan je voor. Stap binnen in authentieke koekjeswinkels vol geurige en knapperige specialiteiten en neem een kijkje bij ambachtelijke koekfabrikanten waar met liefde de zoetste creaties worden gemaakt.
Speur naar koekjesherinneringen in musea en herbeleef koekjestradities. Met de recepten in dit boek maak je voortaan thuis de lekkerste koekjes, maar ook boekweitkoeken, peperkoek, wafeltjes en speculaas.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Declerck, Margit Sarbogardi
Uitgever
WPG BE Davidsfonds
ISBN
9789058268235
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht