Nooit geweten dat je duizendblad kan eten

wetenswaardigheden over bloemen en planten uit je directe omgeving

Prijs € 10,50

Niet beschikbaar

Anneke Bleeker

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boekje is nummer vier in de 'Nooit geweten ...' serie. Elk deeltje beschrijft diverse gewassen en één soort is eruit gelicht; de naam is in de titel verwerkt en de foto staat op de cover. Eetbare gewassen uit eigen omgeving, er zijn er zoveel, er is zoveel over te schrijven en mee uit te voeren; vandaar dat er steeds een deeltje verschijnt. Het is in het gebruik niet deel 1, 2, 3, of 4, allen bevatten andere informatie. Deze boekjes zijn geschikt voor iedereen die het belangrijk acht zijn of haar maaltijd completer te maken, want de mens heeft onderscheid gemaakt tussen producten die je koopt - dit noemen we groente of fruit - en datgene wat in de vrije natuur groeit. Dit heet dan veelal onkruid. Klopt dit wel? Als we weten dat cichorei, met de prachtige, blauwe bloempjes, familie is van witlof en andijvie, wat is dan onkruid? De tendens is tegenwoordig om bewuster te kijken naar de maaltijd en daar sluit de informatie uit deze boekjes naadloos op aan. Heb je weleens bedacht duizendblad in een gebakken ei te verwerken? Lijkt het je leuk azijn te aromatiseren met rozenblaadjes? Weet je dat veldkers, een plantje dat in het hele land in de meeste tuinen opduikt, familie is van de tuinkers en de waterkers en heel veel vitamine C bevat? Al deze informatie en nog veel meer kun je vinden in dit boekje. Elk boekje bevat tips en recepten plus de uitleg over de groeiwijze van de plant met daarbij zijn botanische naam zodat er geen verwarring kan ontstaan. De vele foto's helpen je bij het herkennen. Een waarschuwing is wel op zijn plaats, namelijk: dat je verslaafd kunt raken aan het feit dat je nog meer wilt weten over dat wat eetbaar is in je eigen omgeving, om de welbekende groente- en fruitsoorten aan te vullen en zo rijke maaltijden op tafel te toveren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anneke Bleeker
Uitgever
Succesboeken.nl
ISBN
9789079872657
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Dit boekje is nummer vier in de 'Nooit geweten ...' serie. Elk deeltje beschrijft diverse gewassen en één soort is eruit gelicht; de naam is in de titel verwerkt en de foto staat op de cover. Eetbare gewassen uit eigen omgeving, er zijn er zoveel, er is zoveel over te schrijven en mee uit te voeren; vandaar dat er steeds een deeltje verschijnt. Het is in het gebruik niet deel 1, 2, 3, of 4, allen bevatten andere informatie. Deze boekjes zijn geschikt voor iedereen die het belangrijk acht zijn of haar maaltijd completer te maken, want de mens heeft onderscheid gemaakt tussen producten die je koopt - dit noemen we groente of fruit - en datgene wat in de vrije natuur groeit. Dit heet dan veelal onkruid. Klopt dit wel? Als we weten dat cichorei, met de prachtige, blauwe bloempjes, familie is van witlof en andijvie, wat is dan onkruid? De tendens is tegenwoordig om bewuster te kijken naar de maaltijd en daar sluit de informatie uit deze boekjes naadloos op aan. Heb je weleens bedacht duizendblad in een gebakken ei te verwerken? Lijkt het je leuk azijn te aromatiseren met rozenblaadjes? Weet je dat veldkers, een plantje dat in het hele land in de meeste tuinen opduikt, familie is van de tuinkers en de waterkers en heel veel vitamine C bevat? Al deze informatie en nog veel meer kun je vinden in dit boekje. Elk boekje bevat tips en recepten plus de uitleg over de groeiwijze van de plant met daarbij zijn botanische naam zodat er geen verwarring kan ontstaan. De vele foto's helpen je bij het herkennen. Een waarschuwing is wel op zijn plaats, namelijk: dat je verslaafd kunt raken aan het feit dat je nog meer wilt weten over dat wat eetbaar is in je eigen omgeving, om de welbekende groente- en fruitsoorten aan te vullen en zo rijke maaltijden op tafel te toveren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anneke Bleeker
Uitgever
Succesboeken.nl
ISBN
9789079872657
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht