Prijs | € 25,00 |
Uitverkocht
Paperback | April 2011 |
Beoordeel dit boek als eerste!Beschrijving
Specificaties
- Auteur
- Mac van Dinther
- Uitgever
- Minestrone
- ISBN
- 9789490028329
- Bindwijze
- Paperback
- Publicatiedatum
- April 2011
- Categorie
- Overig
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 332
Beschrijving
Volkskrant-journalist Mac van Dinter dook in de wereld achter de Nederlandse maaltijd. Waar groeien de tomaten voor de soep van Unox? Hoe heeft de karbonade op ons bord geleefd? Waar haalt Albert Heijn zijn sla? Wie melkt de koeien die melk leveren voor de yoghurt van Friesland Campina?
Hij reisde naar Spanje om tomaten te oogsten, vloog naar Italië op zoek naar babysla, zag aardappelen groeien in de Flevopolder en zat in de stal met Eva, een varken uit de intensieve veehouderij. Maar hij bezocht ook hun biologische tegenhangers: de Kleinste Soepfabriek, slakwekerij De Kiespoel, de fabriek van Zuiver Zuivel en Ada het Scharrelvarken.
Van Dinter deed daarvan verslag in de Volkskrant en op zijn weblog. Alle verhalen en foto's zijn verzameld in Ons Eten, aangevuld met de vijftig beste recepten voor tomatensoep, aardappelen, sla, varken en yoghurt, in beeld gebracht door de gerenommeerde Vlaamse fotograaf Tone Le Duc.
Ons Eten is een onthullende speurtocht naar de werkelijkheid achter ons bord. Het is een uniek boek. Nog nooit hebben bedrijven als Unilever, Albert Heijn en Friesland/Campina zo openlijk een inkijk gegeven in hun keuken.
Schrijf een recensie
Specificaties
- Auteur
- Mac van Dinther
- Uitgever
- Minestrone
- ISBN
- 9789490028329
- Bindwijze
- Paperback
- Publicatiedatum
- April 2011
- Categorie
- Overig
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 332