Rotterdams Kookboek

ingredienten, recepten en achtergronden van 13 culturen

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Linda Roodenburg

Paperback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Rotterdam wonen ruim 100 bevolkingsgroepen uit verschillende landen en culturen. Pasta, rijst en aardappels eet iedereen, Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en 'kapsalon' is met een onstuitbare opmars bezig. Maar er zijn ook veel ingrediënten en gerechten die níet algemeen bekend zijn. Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreërs - waar ligt Eritrea eigenlijk - en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september? En sinds wanneer eten Rotterdamse Turken Surinaamse aardappels en Chinese peren? Linda Roodenburg ging op zoek naar dertien families uit verschillende culturen met koks en kokkinnen die in eigen kring beroemd zijn om hun kookkunst. Ze beschrijft hun achtergronden en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze alle dertien voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor vrienden en familie. Na het Haagse en het Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor álle Nederlanders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Linda Roodenburg
Uitgever
Madame Jeanet Uitgeverij
ISBN
9789079732012
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
517

Beschrijving

In Rotterdam wonen ruim 100 bevolkingsgroepen uit verschillende landen en culturen. Pasta, rijst en aardappels eet iedereen, Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en 'kapsalon' is met een onstuitbare opmars bezig. Maar er zijn ook veel ingrediënten en gerechten die níet algemeen bekend zijn. Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreërs - waar ligt Eritrea eigenlijk - en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september? En sinds wanneer eten Rotterdamse Turken Surinaamse aardappels en Chinese peren? Linda Roodenburg ging op zoek naar dertien families uit verschillende culturen met koks en kokkinnen die in eigen kring beroemd zijn om hun kookkunst. Ze beschrijft hun achtergronden en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze alle dertien voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor vrienden en familie. Na het Haagse en het Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor álle Nederlanders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Linda Roodenburg
Uitgever
Madame Jeanet Uitgeverij
ISBN
9789079732012
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
517

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht