Soul food (e-Book)

van Brooklyn tot Bali: eigentijdse recepten voor verslavend lekkere klassiekers

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

De Vrouw met De Baard

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette) vermengde Indische roots met liefde voor koken en heeft in het kookboek Soul food de beste recepten samengebracht. Van boterzachte frikadel pan (net iets beter dan het familierecept), Caribische risottoballen, veggie pangsit met umami mushroomvulling, Miso Buttered Burgers tot miso-ijs. Kortom, het beste van het Westen en het mooiste uit het Oosten. Soul food: gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Waar de keukentafel houvast, liefde en troost biedt in roerige tijden en familiebanden versterkt worden. Soul food is ontstaan door de beste ingrediënten en recepten uit verschillende werelddelen samen te voegen. Gerechten die zijn ontstaan door reizigers, dromers, geliefden, van huis gezonden soldaten, onderdrukkers en onderdrukten vanuit een gevoel van heimwee, zodat ze zich elders toch thuis voelden en iets van het thuisland aan een volgende generatie door konden geven.   Mas van Putten en Carl Lemette verbinden met hun talent voor koken de hele wereld aan elkaar. Ik reis graag met heb mee in hun keuken. - Michiel van Erp Als je in je hele leven nog maar één hamburger mag eten, laat het dan de Miso Buttered Burger van De Vrouw met de Baard zijn. Als je er nog maar twee mag eten, eet er dan twee. - Willem Bosch (scenarioschrijver) Het heeft lang geduurd voor ik het recept van hun vermaarde djagung (maiskoekjes) heb kunnen ontfutselen. Ik ben dan ook ronduit opgewonden dat ze nu een deel van hun recepten met andere kokkies zullen delen. - Frank Houtappels (scenarioschrijver) Bij de gerechten van Mas en Carl, glimlach je al bij de eerste hap, totdat het zelfs voorin je tenen gaat tintelen en je alleen nog maar meer wilt proeven. Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven.   De Vrouw met de Baard: zij is een vrouw, hij heeft een baard. Zij werkte lang in de televisiewereld, hij was kok. Ze werden verliefd en gingen samen verder in het leven en in de keuken. hun filosofie? Eten maken waar mensen naar blijven terugverlangen.Zo ontstond De Vrouw met de Baard, het kookduo Mas van Putten en Carl Lemette. Door de jaren heen heeft De Vrouw met de Baard heel wat tips, tricks en recepten verzameld om zo gerechten te bereiden waar vrienden, familie en onbekenden heimwee naar krijgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
De Vrouw met De Baard
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000356041
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2017
Bestandsgrootte
33139940 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven

De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette) vermengde Indische roots met liefde voor koken en heeft in het kookboek Soul food de beste recepten samengebracht. Van boterzachte frikadel pan (net iets beter dan het familierecept), Caribische risottoballen, veggie pangsit met umami mushroomvulling, Miso Buttered Burgers tot miso-ijs. Kortom, het beste van het Westen en het mooiste uit het Oosten.

Soul food: gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Waar de keukentafel houvast, liefde en troost biedt in roerige tijden en familiebanden versterkt worden. Soul food is ontstaan door de beste ingrediënten en recepten uit verschillende werelddelen samen te voegen. Gerechten die zijn ontstaan door reizigers, dromers, geliefden, van huis gezonden soldaten, onderdrukkers en onderdrukten vanuit een gevoel van heimwee, zodat ze zich elders toch thuis voelden en iets van het thuisland aan een volgende generatie door konden geven.

 

Mas van Putten en Carl Lemette verbinden met hun talent voor koken de hele wereld aan elkaar. Ik reis graag met heb mee in hun keuken. - Michiel van Erp

Als je in je hele leven nog maar één hamburger mag eten, laat het dan de Miso Buttered Burger van De Vrouw met de Baard zijn. Als je er nog maar twee mag eten, eet er dan twee. - Willem Bosch (scenarioschrijver)

Het heeft lang geduurd voor ik het recept van hun vermaarde djagung (maiskoekjes) heb kunnen ontfutselen. Ik ben dan ook ronduit opgewonden dat ze nu een deel van hun recepten met andere kokkies zullen delen. - Frank Houtappels (scenarioschrijver)

Bij de gerechten van Mas en Carl, glimlach je al bij de eerste hap, totdat het zelfs voorin je tenen gaat tintelen en je alleen nog maar meer wilt proeven. Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven.

 

De Vrouw met de Baard: zij is een vrouw, hij heeft een baard. Zij werkte lang in de televisiewereld, hij was kok. Ze werden verliefd en gingen samen verder in het leven en in de keuken. hun filosofie? Eten maken waar mensen naar blijven terugverlangen.Zo ontstond De Vrouw met de Baard, het kookduo Mas van Putten en Carl Lemette. Door de jaren heen heeft De Vrouw met de Baard heel wat tips, tricks en recepten verzameld om zo gerechten te bereiden waar vrienden, familie en onbekenden heimwee naar krijgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
De Vrouw met De Baard
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000356041
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2017
Bestandsgrootte
33139940 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht