Troostpuree

en andere favoriete gerechten

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Johannes van Dam

Hardback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Johannes van Dam (1946-2013), vermaard lekkerbek en auteur van DeDikkeVanDam, had een voorkeur voor simpele gerechten, waarvan de bereidingstechniek echter nauw luistert. Van Dam sprak uit ervaring; hij kon goed koken en deed het graag. Dat lees je in zijn recepten voorgerechten die hem na aan het hart lagen, en die zijn in dit boek bijeengebracht.Want aardappelpuree is pas troosteten met de juiste structuur, en die wordt natuurlijk nooit bereikt met een pakje, en evenmin met een keukenmachine. Hij was trots op zijn erwtensoep, zijn gehaktbal, zijn griesmeelpudding, zijn cassoulet. En hij bedacht hoe je snel een pasteibakje maakt van een gewoon plakje diepvriesbladerdeeg en hoe hollandaise een fluitje van een cent is. Zijn stokpaardjes berijdt hij in de do's anddon'ts bij de bereiding van Tarte Tatin, Caesar salad, crème brûlée, pesto, tapenade, risotto, spaghetti carbonara en gratin dauphinois.Kortom: Troostpuree en andere favoriete gerechten is onmisbaar in uw keuken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johannes van Dam
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038898841
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Johannes van Dam (1946-2013), vermaard lekkerbek en auteur van DeDikkeVanDam, had een voorkeur voor simpele gerechten, waarvan de bereidingstechniek echter nauw luistert. Van Dam sprak uit ervaring; hij kon goed koken en deed het graag. Dat lees je in zijn recepten voor
gerechten die hem na aan het hart lagen, en die zijn in dit boek bijeengebracht.


Want aardappelpuree is pas troosteten met de juiste structuur, en die wordt natuurlijk nooit bereikt met een pakje, en evenmin met een keukenmachine. Hij was trots op zijn erwtensoep, zijn gehaktbal, zijn griesmeelpudding, zijn cassoulet. En hij bedacht hoe je snel een pasteibakje maakt van een gewoon plakje diepvriesbladerdeeg en hoe hollandaise een fluitje van een cent is. Zijn stokpaardjes berijdt hij in de do's and
don'ts
bij de bereiding van Tarte Tatin, Caesar salad, crème brûlée, pesto, tapenade, risotto, spaghetti carbonara en gratin dauphinois.

Kortom: Troostpuree en andere favoriete gerechten is onmisbaar in uw keuken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johannes van Dam
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038898841
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht