Vechten met gerechten tegen glutengevoeligheid en coeliakie

voedingswijzer, recepten en adviezen

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Titi Koolsbergen, Janneke Vreugdenhil

Paperback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Overgevoeligheid voor het gluteneiwit komt in West-Europa in toenemende mate voor. Voorzichtige schattingen gaan uit van een op de tien mensen. Algemeen bekend is de echte allergie voor gluten, coeliakie geheten, maar het effect van de vaker voorkomende, geniepige intolerantie voor gluten is helaas minder bekend in de gezondheidszorg. Zo kan het voorkomen dat iemand gediagnosticeerd wordt met een 'spastische darm' en het advies krijgt om maar flink volkorenbrood te eten. De klachten worden alleen maar erger, terwijl de oplossing ligt in het vermijden van gluten. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want basisproducten als brood, pasta en aanverwanten komen opeens op de zwarte lijst te staan.   Het derde deel in de succesvolle reeks Vechten met gerechten belicht de ins & outs van gevoeligheid voor gluten. De lastige medische materie wordt op nuchtere wijze vertaald naar voor de leek toegankelijke kost. Een honderdtal inventieve, glutenvrije recepten uit de wereldkeuken maken het leven met glutenintolerantie of coeliakie een stuk gemakkelijker. Vechten met gerechten bij glutenintolerantie en coeliakie is een optimistisch en positief getint vademecum, vanuit de praktijk geschreven door een arts en een culinair journalist. Een klachtenchecklist, casuïstiek, adressenlijst en suggesties voor buitenshuis eten maken dit boek tot een complete en praktische zelfhulpgids. Titi Koolsbergen is arts en leidt een kliniek voor natuurlijke gezondheidszorg in Den Bosch. Janneke Vreugdenhil is culinair journalist, heeft een dagelijkse column in NRC Next en heeft diverse kookboeken op haar naam staan. Eerder schreven zij samen al twee succesvolle boeken in de Vechten met gerechten-reeks.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Titi Koolsbergen, Janneke Vreugdenhil
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059562363
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Beschrijving

Overgevoeligheid voor het gluteneiwit komt in West-Europa in toenemende mate voor. Voorzichtige schattingen gaan uit van een op de tien mensen. Algemeen bekend is de echte allergie voor gluten, coeliakie geheten, maar het effect van de vaker voorkomende, geniepige intolerantie voor gluten is helaas minder bekend in de gezondheidszorg. Zo kan het voorkomen dat iemand gediagnosticeerd wordt met een 'spastische darm' en het advies krijgt om maar flink volkorenbrood te eten. De klachten worden alleen maar erger, terwijl de oplossing ligt in het vermijden van gluten. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want basisproducten als brood, pasta en aanverwanten komen opeens op de zwarte lijst te staan.
 
Het derde deel in de succesvolle reeks Vechten met gerechten belicht de ins & outs van gevoeligheid voor gluten. De lastige medische materie wordt op nuchtere wijze vertaald naar voor de leek toegankelijke kost. Een honderdtal inventieve, glutenvrije recepten uit de wereldkeuken maken het leven met glutenintolerantie of coeliakie een stuk gemakkelijker. Vechten met gerechten bij glutenintolerantie en coeliakie is een optimistisch en positief getint vademecum, vanuit de praktijk geschreven door een arts en een culinair journalist.

Een klachtenchecklist, casuïstiek, adressenlijst en suggesties voor buitenshuis eten maken dit boek tot een complete en praktische zelfhulpgids.

Titi Koolsbergen is arts en leidt een kliniek voor natuurlijke gezondheidszorg in Den Bosch. Janneke Vreugdenhil is culinair journalist, heeft een dagelijkse column in NRC Next en heeft diverse kookboeken op haar naam staan. Eerder schreven zij samen al twee succesvolle boeken in de Vechten met gerechten-reeks.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Titi Koolsbergen, Janneke Vreugdenhil
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059562363
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht