voedingsvoorlichting en gastronomie 2007-2008

Prijs € 15,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Paperback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voedingsvoorlichting en gastronomie 2007-2008 Dit kookboek biedt je een veelheid aan voedingsweetjes en recepten uit het KVLV-cursusaanbod. Veel aandacht gaat naar eigen land- en tuinbouwproducten. Er is in ons land immers een enorme waaier van lekkere en gezonde voedingsmiddelen, geproduceerd door vakbekwame boeren en boerinnen. Kwaliteit wordt hoog in het vaandel gedragen. ‘Ons patatje van Bintje tot Vitelotte’ neemt je mee naar de rijke wereld van de Belgische aardappel. Ze hebben prachtige namen: Bintje, Charlotte, Franceline, Lady Christ’l, Manon, Nicola, Vitelotte,… Geen saaie knol dus, maar een wereldwijd verspreid basisvoedsel, rijk aan water, vitamines, mineralen, vezels en koolhydraten. ‘Belgische hamsoorten : gewoon meesterlijk’ toont aan dat gekookte, gedroogde en gerookte hamsoorten van bij ons even kwaliteitsvol en lekker zijn als de bekende broertjes uit het buitenland. Als hapje voor bij het aperitief tot in slaatjes, soepen, voorgerechten, tussengerechten en hoofdschotels. ‘Pastorale : smakelijk lamsvlees van hier’ leert je de vele culinaire mogelijkheden van het lamsvlees. ‘Pastorale’ is het keurmerk dat sinds 1992 toegekend wordt aan het fijnste Belgisch lamsvlees. ‘Hartig gebak + rauwkostslaatje = een gezonde maaltijd’. Hartig gebak neemt in onze gewijzigde eetgewoonten een belangrijke plaats in. Er zijn de groentetaarten, hartige kaastaarten, gevulde pannenkoeken, wraps, pita’s,.. . Neem je hartig gebak samen met een groente-, fruit- of ander slaatje dan zorg je voor een gezonde maaltijd. ‘Blijf diabetes een hap voor’ geeft een inzicht in het wereldwijd probleem van diabetes. Eten volgens de principes van de actieve voedingsdriehoek zorgt voor een verminderd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Dat gezond eten lekker kan zijn bewijzen de vele gerechten in dit kookboek

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
KVLV
ISBN
9789080994874
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
155

Beschrijving

Voedingsvoorlichting en gastronomie 2007-2008 Dit kookboek biedt je een veelheid aan voedingsweetjes en recepten uit het KVLV-cursusaanbod. Veel aandacht gaat naar eigen land- en tuinbouwproducten.

Er is in ons land immers een enorme waaier van lekkere en gezonde voedingsmiddelen, geproduceerd door vakbekwame boeren en boerinnen. Kwaliteit wordt hoog in het vaandel gedragen. ‘Ons patatje van Bintje tot Vitelotte’ neemt je mee naar de rijke wereld van de Belgische aardappel. Ze hebben prachtige namen: Bintje, Charlotte, Franceline, Lady Christ’l, Manon, Nicola, Vitelotte,… Geen saaie knol dus, maar een wereldwijd verspreid basisvoedsel, rijk aan water, vitamines, mineralen, vezels en koolhydraten. ‘Belgische hamsoorten : gewoon meesterlijk’ toont aan dat gekookte, gedroogde en gerookte hamsoorten van bij ons even kwaliteitsvol en lekker zijn als de bekende broertjes uit het buitenland.

Als hapje voor bij het aperitief tot in slaatjes, soepen, voorgerechten, tussengerechten en hoofdschotels. ‘Pastorale : smakelijk lamsvlees van hier’ leert je de vele culinaire mogelijkheden van het lamsvlees. ‘Pastorale’ is het keurmerk dat sinds 1992 toegekend wordt aan het fijnste Belgisch lamsvlees. ‘Hartig gebak + rauwkostslaatje = een gezonde maaltijd’. Hartig gebak neemt in onze gewijzigde eetgewoonten een belangrijke plaats in. Er zijn de groentetaarten, hartige kaastaarten, gevulde pannenkoeken, wraps, pita’s,.. . Neem je hartig gebak samen met een groente-, fruit- of ander slaatje dan zorg je voor een gezonde maaltijd. ‘Blijf diabetes een hap voor’ geeft een inzicht in het wereldwijd probleem van diabetes. Eten volgens de principes van de actieve voedingsdriehoek zorgt voor een verminderd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Dat gezond eten lekker kan zijn bewijzen de vele gerechten in dit kookboek

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
KVLV
ISBN
9789080994874
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
155

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 29,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • Jamie in 15 minuten | Jamie Oliver (ISBN 9789021552767)
    29,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht