‘Koken met smaak’ wint de MS-Plus Award 2011
MS-verpleegkundige Astrid Slettenaar van het Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft met het schrijven van het kookboek ‘Koken met smaak’ de MS-Plus Award 2011 gewonnen.
Slettenaar ontving op 2 november een trofee en een cheque van 5000 euro om te besteden aan zorg voor mensen met MS. Het kookboek is speciaal geschreven voor mensen met multiple sclerose. De prijs werd mogelijk gemaakt door Bayer HealthCare Pharmaceuticals.
Helpende hand
Het kookboek is bedoeld om mensen met MS een helpende hand te bieden. “Patiënten reageren heel enthousiast op het kookboek en zijn blij met de praktische tips die speciaal zijn afgestemd op bepaalde symptomen, zoals vermoeidheid en hitte tolerantie”, aldus Slettenaar. De jury vindt het kookboek een uniek idee met een enorme meerwaarde.
Kookadviezen
In het kookboek staan kookadviezen en recepten voor mensen met beperkte energie en gevoelsstoornissen en/of slikklachten, die wel gezond en lekker willen eten. Zo zijn er bijvoorbeeld voor mensen met gevoelsstoornissen recepten met weinig snijwerk en voor mensen die last hebben van vermoeidheid zijn er recepten met een korte bereidingstijd.
Bestel 'koken met smaak' voor 18:00 uur en je hebt het de volgende werkdag in huis!