Beste kookboeken van het jaar 2011 bekend!
De genomineerden voor de Kookboek van het Jaar verkiezing hebben de volgende winnaars opgeleverd:
Categorie Nederlands:
Kookkaravaan [WINNAAR categorie Nederlands]
Het zijn niet de minsten met wie we de liefde voor Marokko delen: Winston Churchill, Orson Welles, A. den Doolaard, Yves Saint Laurent, Jimi Hendrix, The Rolling Stones en U2. Ontdek het land zelf en je zult merken dat het Arabische, Afrikaanse én Berber Marokko je in zijn greep zal krijgen. lees meer of bestel: Kookkarvaan
IJstijd [WINNAAR Gouden Garde Publieksprijs]
In IJstijd gaat Kees Raat op zoek naar de oorsprong van het ijs en de geschiedenis van de Italiaanse ijspioniers in Nederland. En natuurlijk vooral op zoek naar het geheim van het allerlekkerste ijsje! lees meer of bestel: IJstijd
Recettes pour bien Vivre [genomineerd]
De bekende culinaire auteur Manfred Meeuwig is een groot liefhebber van de klassieke Franse keuken. Voor Recettes pour bien vivre verzamelde hij zo?n vijfenzestig tal authentieke Franse recepten. lees meer of bestel: Recettes pour bien Vivre
Categorie Vertaald:
De perfecte pastaformule [WINNAAR categorie vertaald]
Er bestaan meer dan driehonderd pastavormen, die allemaal hun eigen geschiedenis hebben, een verhaal dat het waard is om te vertellen. De vormen zijn in samenhang met de smaken en geuren van lokale ingrediënten ontstaan. De perfecte combinatie van de vorm en de ingrediënten van de saus zal een subliem gerecht opleveren. Lees meer of bestel: De perfecte pastaformule
Vegalicious [genomineerd]
Of je nou vegetariër bent of af en toe geen vlees eet, dit boek mag je niet missen! Bijna 5 % van de Nederlandse bevolking eet geheel vegetarisch. Lees meer of bestel: Vegalicious
Lente in Sicilië [genomineerd]
Een ontdekkingsreis op Sicilië in de lente, als het eiland op haar mooist is. Evenals haar landschap heeft de Siciliaanse keuken ook een eigen karakter en een bijzondere variëteit. Lees meer of bestel: Lente in Sicilië
Categorie Chefs:
Terug naar mijn Roti [WINNAAR categorie chefs]
“Als kleine jongen stond ik vaak naast mijn moeder in de keuken. Ik was onder de indruk van elke beweging die ze maakte. Maar wat mij het meest fascineerde was dat ze bij het serveren van de gerechten de mensen oprecht blij maakte. Dat wilde ik ook kunnen.” Was getekend: Ramon Beuk. Lees meer of bestel: Terug naar mijn Roti
Thuis koken met Ferran Adrià [genomineerd]
Wat staat er ‘s avonds op tafel bij Ferran Adria? Thuis koken met Ferran Adria geeft de recepten prijs van de maaltijden die het personeel van het iconische restaurant elBulli elke dag samen koken en eten. Lees meer of bestel: Thuis koken met Ferran Adrià
Noma [WINNAAR categorie vormgeving]
De Nederlandse vertaling van dit betoverende kookboek geeft een exclusief kijkje in een van de interessantste restaurants ter wereld, Noma, en zijn invloedrijke chef-kok Rene Redzepi. Lees meer of bestel: Noma
Categorie Beste initiatief
Autisme & Koken [WINNAAR categorie beste initiatief]
Dit kookboek is ontwikkeld voor kinderen met autisme die voor hun ontspanning willen koken. Het is duidelijk, visueel gestructureerd, voorspelbaar en realistisch. Het kookboek bevat 20 recepten en een uitgebreide handleiding voor ouders en begeleiders om met autistische kinderen samen te koken. Lees meer of bestel: Autisme & Koken
Dat koop je bij de turk [genomineerd]
Waar vind je granaatappels, dadels, lamsgehakt en de heerlijkste verse yoghurt? Bij de Turk. De waren staan er tot bijna aan het plafond opgetast: van olijven in potten, blikken en zakken tot gedroogde peulvruchten en specerijen, met daartussen vaak nog een vitrine met vlees en een koelvak vol zuivel. Lees meer of bestel: Dat koop je bij de turk
Zilveren lepel voor kinderen (helaas tijdelijk uitverkocht)