Allergie. Hoe herken je het? Hoe krijg je het? Hoe kom je er vanaf? (e-Book)

Prijs € 7,99

Niet beschikbaar

Ronald van Ree

Adobe PDF | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de afgelopen decennia zijn voor de belangrijkste bronnen van inhalatieen voedingsallergie de eiwitten geïdentificeerd die bij herkenning door het immuunsysteem van de allergische patiënt aanleiding geven tot allergische symptomen. Deze moleculaire kennis vindt langzamerhand zijn toepassing in verbeterde diagnostiek van IgE-gemedieerde allergieën. IgE-antistoffen tegen individuele allergeenmoleculen kunnen meer en meer in verband gebracht worden met specidieke fenotypes, waardoor de diagnostische waarde van IgE-antistoftesten aan specificiteit wint. Risicos voor de patiënt kunnen hierdoor steeds beter worden ingeschat. Door toepassing van biotechnologie vinden de voor de ziekte meest relevante allergeenmoleculen langzamerhand ook hun weg naar toepassing in allergeenspecifieke immunotherapie. Biotechnologie biedt de mogelijkheid allergenen zodanig te modificeren dat toediening minder allergische bijwerkingen oplevert bij verbeterde effectiviteit. Tot slot opent de moleculaire karakterisatie van allergenen nieuwe wegen om het mechanisme van het opwekken van IgE-antistoffen verder te doorgronden. In deze rede wordt uitgelegd welke rol allergeenmoleculen spelen in de diagnostiek en therapie van allergie en in de inductie van de ziekte. Ronald van Ree is hoogleraar Moleculaire en Translationele Allergologie en hoofd van de afdeling Experimentele Immunologie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald van Ree
Uitgever
Vossiuspers UvA
ISBN
9789048514410
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
390247 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
22

Beschrijving

In de afgelopen decennia zijn voor de belangrijkste bronnen van inhalatieen voedingsallergie de eiwitten geïdentificeerd die bij herkenning door het immuunsysteem van de allergische patiënt aanleiding geven tot allergische symptomen. Deze moleculaire kennis vindt langzamerhand zijn toepassing in verbeterde diagnostiek van IgE-gemedieerde allergieën. IgE-antistoffen tegen individuele allergeenmoleculen kunnen meer en meer in verband gebracht worden met specidieke fenotypes, waardoor de diagnostische waarde van IgE-antistoftesten aan specificiteit wint. Risicos voor de patiënt kunnen hierdoor steeds beter worden ingeschat. Door toepassing van biotechnologie vinden de voor de ziekte meest relevante allergeenmoleculen langzamerhand ook hun weg naar toepassing in allergeenspecifieke immunotherapie. Biotechnologie biedt de mogelijkheid allergenen zodanig te modificeren dat toediening minder allergische bijwerkingen oplevert bij verbeterde effectiviteit. Tot slot opent de moleculaire karakterisatie van allergenen nieuwe wegen om het mechanisme van het opwekken van IgE-antistoffen verder te doorgronden. In deze rede wordt uitgelegd welke rol allergeenmoleculen spelen in de diagnostiek en therapie van allergie en in de inductie van de ziekte. Ronald van Ree is hoogleraar Moleculaire en Translationele Allergologie en hoofd van de afdeling Experimentele Immunologie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald van Ree
Uitgever
Vossiuspers UvA
ISBN
9789048514410
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
390247 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
22

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht