Anatomie en fysiologie Niveau 3

Prijs € 101,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

N. van Halem

Hardback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek bevat alle basiskennis van anatomie en fysiologie die verzorgenden nodig hebben om hun beroep goed uit te kunnen oefenen. Kennis over het menselijk lichaam en inzicht in het functioneren ervan zijn belangrijke voorwaarden om op een veilige manier zorg te kunnen verlenen.Met Anatomie en fysiologie hebben verzorgenden een prettig leesbaar en logisch geordend boek in handen. De afbeeldingen en duidelijke tekst zorgen er voor dat leerlingen de theorie makkelijk eigen kunnen maken en verbanden leren begrijpen.In dit boek worden de verschillende orgaansystemen behandeld. Omdat de bouw - en functie van het lichaam sterk met elkaar samenhangen, komen beide steeds in elk hoofdstuk aan bod. Ook wordt er een duidelijke relatie gelegd tussen de fysiologie en ziekteverschijnselen. Hoe kunnen verzorgenden ziekteverschijnselen die zij zien, verklaren vanuit de anatomie en fysiologie? In elk hoofdstuk wordt in aparte kaders (in de rubriek In de praktijk) een aantal verschijnselen vanuit de fysiologie verklaard, bijvoorbeeld bij het hoofdstuk Spijsvertering: braken, geelzucht, obstipatie en diarree. Bij het hoofdstuk Huid: jeuk en bij hoofdstuk Zenuwstelsel wordt een verband gelegd tussen de anatomie en uitvalsverschijnselen. Zoveel mogelijk Nederlandse termen worden gebruikt, soms aangevuld met de meest voorkomende Latijnse namen. Achter in het basiswerk is een verklarende woordenlijst latijn-nederlands opgenomen, zodat leerlingen het altijd kunnen opzoeken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N. van Halem
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031362073
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
301

Beschrijving

Dit boek bevat alle basiskennis van anatomie en fysiologie die verzorgenden nodig hebben om hun beroep goed uit te kunnen oefenen. Kennis over het menselijk lichaam en inzicht in het functioneren ervan zijn belangrijke voorwaarden om op een veilige manier zorg te kunnen verlenen.

Met Anatomie en fysiologie hebben verzorgenden een prettig leesbaar en logisch geordend boek in handen. De afbeeldingen en duidelijke tekst zorgen er voor dat leerlingen de theorie makkelijk eigen kunnen maken en verbanden leren begrijpen.

In dit boek worden de verschillende orgaansystemen behandeld. Omdat de bouw - en functie van het lichaam sterk met elkaar samenhangen, komen beide steeds in elk hoofdstuk aan bod. Ook wordt er een duidelijke relatie gelegd tussen de fysiologie en ziekteverschijnselen. Hoe kunnen verzorgenden ziekteverschijnselen die zij zien, verklaren vanuit de anatomie en fysiologie?

In elk hoofdstuk wordt in aparte kaders (in de rubriek In de praktijk) een aantal verschijnselen vanuit de fysiologie verklaard, bijvoorbeeld bij het hoofdstuk Spijsvertering: braken, geelzucht, obstipatie en diarree. Bij het hoofdstuk Huid: jeuk en bij hoofdstuk Zenuwstelsel wordt een verband gelegd tussen de anatomie en uitvalsverschijnselen.

Zoveel mogelijk Nederlandse termen worden gebruikt, soms aangevuld met de meest voorkomende Latijnse namen. Achter in het basiswerk is een verklarende woordenlijst latijn-nederlands opgenomen, zodat leerlingen het altijd kunnen opzoeken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N. van Halem
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031362073
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
301

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht