Braaimaster

alles over het echte barbecueën

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan Braai

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bijbel voor de perfecte barbecueIn Braai kom je alles te weten over braaien, het Zuid-Afrikaanse barbecueën. Hoe je het beste vuur krijgt, en hoe je de meest heerlijke maaltijden boven dat vuur bereidt.Van T-bonesteak tot spare ribs, van snoek tot rivierkreeft en van potjies tot groenteschotels, dit handboek vertelt je alles over braaien. Er staan zelfs desserts in die je kunt klaarmaken op de braai.'Met Braai word je een echte grillchef.' - The South AfricanJan Braai is dé braai-chef van Zuid-Afrika. Hij heeft overal in Zuid-Afrika gebraaid, met duizenden landgenoten, en hij weet als geen ander wat mensen over braaien willen weten. Jan Braai is ook initiatiefnemer van National Braai Day, waarvan Desmond Tutu beschermheer is. Op die dag, jaarlijks op 24 september, verzamelen alle Zuid-Afrikanen zich rond hun vuren en eren zo hun erfgoed.De 10 regels van Jan Braai1. Er gaat niets boven een echt houtvuur.2. Gas is Afrikaans voor een gast bij je braai, niet iets waarmee je braait.3. Braaien is de enige vet-negatieve manier van eten garen. Zelfs als je eten stoomt, blijft het vet erin zitten. Als je braait, drupt het vet eruit. Doe gezond en braai je eten.4. Probeer nooit te braaien met inheems hout. Exoten zoals de Australische acacia en rooikrans drinken heel veel grondwater, dus die kun je beter verbranden. Bovendien hebben ze ons al uit zoveel wereldsporttoernooien geknikkerd dat het een goed gevoel geeft om die Australische troep in de brand te steken.5. Braaien is een directe vorm van energiegebruik, van houtskool tot vlees. Met conventionele elektriciteit lekt er veel weg tussen de centrale, elektriciteitsmasten, elektriciteitskast, bedrading, fornuis en pan. Als je om de aarde geeft, braai!6. Zorg dat er voldoende ijs op je braai is. Gebruik dat voor in je cola, om je bier koud te houden en om er brandwonden mee te behandelen.7. De rook waait altijd naar mooie mensen, dus nodig er genoeg uit op je braai, dan krijg je geen rook in je ogen.8. Dieren eten hun hele leven gras, bladeren en groenten en zetten die om in vlees. Het eten van vlees is als het eten van vitaminepillen.9. Een koe moet maar één keer worden gedood. Braai je steak niet net zo lang totdat de smaak ook dood is.10. Het braaigebied, 3 meter rond de braai, is verboden voor vrouwen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Braai
Uitgever
Uitgeverij Marmer
ISBN
9789460682988
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

De bijbel voor de perfecte barbecue

In Braai kom je alles te weten over braaien, het Zuid-Afrikaanse barbecueën. Hoe je het beste vuur krijgt, en hoe je de meest heerlijke maaltijden boven dat vuur bereidt.
Van T-bonesteak tot spare ribs, van snoek tot rivierkreeft en van potjies tot groenteschotels, dit handboek vertelt je alles over braaien. Er staan zelfs desserts in die je kunt klaarmaken op de braai.


'Met Braai word je een echte grillchef.' - The South African

Jan Braai is dé braai-chef van Zuid-Afrika. Hij heeft overal in Zuid-Afrika gebraaid, met duizenden landgenoten, en hij weet als geen ander wat mensen over braaien willen weten. Jan Braai is ook initiatiefnemer van National Braai Day, waarvan Desmond Tutu beschermheer is. Op die dag, jaarlijks op 24 september, verzamelen alle Zuid-Afrikanen zich rond hun vuren en eren zo hun erfgoed.


De 10 regels van Jan Braai
1. Er gaat niets boven een echt houtvuur.
2. Gas is Afrikaans voor een gast bij je braai, niet iets waarmee je braait.
3. Braaien is de enige vet-negatieve manier van eten garen. Zelfs als je eten stoomt, blijft het vet erin zitten. Als je braait, drupt het vet eruit. Doe gezond en braai je eten.
4. Probeer nooit te braaien met inheems hout. Exoten zoals de Australische acacia en rooikrans drinken heel veel grondwater, dus die kun je beter verbranden. Bovendien hebben ze ons al uit zoveel wereldsporttoernooien geknikkerd dat het een goed gevoel geeft om die Australische troep in de brand te steken.
5. Braaien is een directe vorm van energiegebruik, van houtskool tot vlees. Met conventionele elektriciteit lekt er veel weg tussen de centrale, elektriciteitsmasten, elektriciteitskast, bedrading, fornuis en pan. Als je om de aarde geeft, braai!
6. Zorg dat er voldoende ijs op je braai is. Gebruik dat voor in je cola, om je bier koud te houden en om er brandwonden mee te behandelen.
7. De rook waait altijd naar mooie mensen, dus nodig er genoeg uit op je braai, dan krijg je geen rook in je ogen.
8. Dieren eten hun hele leven gras, bladeren en groenten en zetten die om in vlees. Het eten van vlees is als het eten van vitaminepillen.
9. Een koe moet maar één keer worden gedood. Braai je steak niet net zo lang totdat de smaak ook dood is.
10. Het braaigebied, 3 meter rond de braai, is verboden voor vrouwen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Braai
Uitgever
Uitgeverij Marmer
ISBN
9789460682988
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht