BS receptenleer (e-Book)

processen en technieken

Prijs € 37,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

J.G. van Eden, W.J. Gerritsen, T.F. Visser, A. van de Zedde

ADOBE PDF met Adobe DRM | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Betreft een e-Book met DRM beveiliging met aparte installatie instructie.

Beschrijving

Het auteursteam van het boek Receptenleer is met een stofkam door de vele hoofdstukken gegaan. Het resultaat is niet alleen aan de glossy buitenkant zichtbaar, ook het binnenwerk is ingrijpend gewijzigd.Hoofdstukken zijn afgestoft, aangepast aan de nieuwe tijd. In het hoofdstuk Technieken is bijvoorbeeld de maximale frituurtemperatuur verlaagd. Waar bij frituren ooit 220 graden Celsius onbekommerd werd toegepast, wordt tegenwoordig uit gezondheidsoogpunt 180-200 graden als het maximum beschouwd. Ook schrapten de auteurs, geïnspireerd door het boek Cook & Chemist van Eke Marien en Jan Groenewold, de termen dichtschroeien van vlees en het achteráf zouten ervan. Receptenleer is de leer die zich bezighoudt met de principes van de voedselbereiding, de instructie betreffende de voedselbereiding en de vraag waarom bepaalde technieken worden toegepast en ingrediënten in een bepaalde verhouding worden gebruikt.Bij het ontwerpen van de structuur van het boek Receptenleer is het gerecht als uitgangspunt genomen. De algemene bereidingstechnieken worden in een apart hoofdstuk expliciet behandeld, met vermelding van de materialen waarmee deze handelingen kunnen worden uitgevoerd.In de tekst krijgt het gevolg van de techniek, het proces, een korte beschrijving. Studenten voor wie een verdieping in de behandeling van de processen gewenst is, worden verwezen naar een speciaal hoofdstuk in het boek, waarin de processen in de voedselbereiding nader worden uitgewerkt. NIEUW: de HB E-cardDe HB E-card in het boek geeft docenten en studenten van hogescholen en universiteiten online toegang tot een digitaal leerobject, waarin met behulp van filmpjes een aantal bereidingstechnieken en via animaties biochemische processen worden weergegeven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.G. van Eden, W.J. Gerritsen, T.F. Visser, A. van de Zedde
Uitgever
ThiemeMeulenhoff bv
ISBN
9789006580204
Formaat
ADOBE PDF met Adobe DRM
Publicatiedatum
Juli 2013
Bestandsgrootte
6370813 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
189

Beschrijving

Het auteursteam van het boek Receptenleer is met een stofkam door de vele hoofdstukken gegaan. Het resultaat is niet alleen aan de glossy buitenkant zichtbaar, ook het binnenwerk is ingrijpend gewijzigd.Hoofdstukken zijn afgestoft, aangepast aan de nieuwe tijd. In het hoofdstuk Technieken is bijvoorbeeld de maximale frituurtemperatuur verlaagd. Waar bij frituren ooit 220 graden Celsius onbekommerd werd toegepast, wordt tegenwoordig uit gezondheidsoogpunt 180-200 graden als het maximum beschouwd. Ook schrapten de auteurs, geïnspireerd door het boek Cook & Chemist van Eke Marien en Jan Groenewold, de termen dichtschroeien van vlees en het achteráf zouten ervan. Receptenleer is de leer die zich bezighoudt met de principes van de voedselbereiding, de instructie betreffende de voedselbereiding en de vraag waarom bepaalde technieken worden toegepast en ingrediënten in een bepaalde verhouding worden gebruikt.Bij het ontwerpen van de structuur van het boek Receptenleer is het gerecht als uitgangspunt genomen. De algemene bereidingstechnieken worden in een apart hoofdstuk expliciet behandeld, met vermelding van de materialen waarmee deze handelingen kunnen worden uitgevoerd.In de tekst krijgt het gevolg van de techniek, het proces, een korte beschrijving. Studenten voor wie een verdieping in de behandeling van de processen gewenst is, worden verwezen naar een speciaal hoofdstuk in het boek, waarin de processen in de voedselbereiding nader worden uitgewerkt. NIEUW: de HB E-cardDe HB E-card in het boek geeft docenten en studenten van hogescholen en universiteiten online toegang tot een digitaal leerobject, waarin met behulp van filmpjes een aantal bereidingstechnieken en via animaties biochemische processen worden weergegeven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.G. van Eden, W.J. Gerritsen, T.F. Visser, A. van de Zedde
Uitgever
ThiemeMeulenhoff bv
ISBN
9789006580204
Formaat
ADOBE PDF met Adobe DRM
Publicatiedatum
Juli 2013
Bestandsgrootte
6370813 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
189

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht