Competent communiceren

handboek voor de professional

Prijs € 32,95

Uitverkocht

W. van Osch, H. van de Wiel

Paperback | Augustus 2001 | XI

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Als u op een bepaald vakgebied echt iets in uw mars heeft, is het haast onvermijdelijk dat u in een leidinggevende positie terecht komt. U merkt dan dat u, ondanks uw deskundigheid en routine, niet langer alles zelf mag doen. U wordt geacht anderen het werk te laten doen en dat heeft nogal wat consequenties. U mag niet meer veilig vanuit de zijlijn op basis van uw expertise kritisch dicteren hoe de wereld in elkaar steekt. Nee, er moet worden gecommuniceerd. Briljante helpers kunnen niet meer zomaar even voor korte tijd worden aangetrokken voor uw veelbelovende projecten. Integendeel, u moet met iedereen over alles gaan overleggen en zij en u moeten nu voldoen aan competentieprofielen en teamrollen gaan vervullen. Kortom, het ad hoc regelwerk is definitief voorbij; u bent manager geworden.Als u niet specifiek bent opgeleid voor het managerschap, bijvoorbeeld omdat u aan uw vak als jurist, ingenieur, (para)medicus, econoom of docent al genoeg had, bent u nu terecht gekomen in een soort andere werkelijkheid. Het lijkt dezelfde wereld, maar de taal en de spelregels zijn anders. Dan is het handig om over een gidsje te beschikken, waarmee u snel zicht krijgt op het hoe en wat van de vaak boeiende, maar ook wat eenzame wereld die management heet. Dit boek is zo’n gids. Door zich te beperken tot praktische hoofdzaken, geeft het op efficiënte wijze inzicht in basale managementprocessen en de bijbehorende terminologie. Daarnaast fungeert het als een soort doe-het-zelf-bouwdoos, waarmee u op uiterst simpele wijze de meest elementaire managementinstrumenten (functieprofielen, feedbackprocedures etc.) zelf kunt maken en/of aan uw eigen situatie kunt aanpassen. En dat alles aan de hand van sprekende casuïstiek, spannende oefeningen en gedetailleerd uitgewerkte voorbeelden.Wim van Osch gaf het grootste deel van de afgelopen 40 jaar leiding aan personeelconsulenten, functie-analisten, bedrijfsmaatschappelijk werkers, trainers, bedrijfsjuristen, stafmedewerkers, etc. bij enkele grote instellingen en bedrijven.Harry van de Wiel houdt zich als hoofd van de Dienst Medische Psychologie en Geestelijke Verzorging van het Academisch Ziekenhuis Groningen vooral bezig met thema’s als werkstress, burn-out, communicatie en samenwerking. Daarnaast is hij als hoogleraar Seksuologie verbonden aan de Medische Faculteit van de RUG."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. van Osch, H. van de Wiel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023236788
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

"Als u op een bepaald vakgebied echt iets in uw mars heeft, is het haast onvermijdelijk dat u in een leidinggevende positie terecht komt.
U merkt dan dat u, ondanks uw deskundigheid en routine, niet langer alles zelf mag doen. U wordt geacht anderen het werk te laten doen en dat heeft nogal wat consequenties. U mag niet meer veilig vanuit de zijlijn op basis van uw expertise kritisch dicteren hoe de wereld in elkaar steekt. Nee, er moet worden gecommuniceerd. Briljante helpers kunnen niet meer zomaar even voor korte tijd worden aangetrokken voor uw veelbelovende projecten. Integendeel, u moet met iedereen over alles gaan overleggen en zij en u moeten nu voldoen aan competentieprofielen en teamrollen gaan vervullen. Kortom, het ad hoc regelwerk is definitief voorbij; u bent manager geworden.

Als u niet specifiek bent opgeleid voor het managerschap, bijvoorbeeld omdat u aan uw vak als jurist, ingenieur, (para)medicus, econoom of docent al genoeg had, bent u nu terecht gekomen in een soort andere werkelijkheid. Het lijkt dezelfde wereld, maar de taal en de spelregels zijn anders. Dan is het handig om over een gidsje te beschikken, waarmee u snel zicht krijgt op het hoe en wat van de vaak boeiende, maar ook wat eenzame wereld die management heet. Dit boek is zo’n gids. Door zich te beperken tot praktische hoofdzaken, geeft het op efficiënte wijze inzicht in basale managementprocessen en de bijbehorende terminologie. Daarnaast fungeert het als een soort doe-het-zelf-bouwdoos, waarmee u op uiterst simpele wijze de meest elementaire managementinstrumenten (functieprofielen, feedbackprocedures etc.) zelf kunt maken en/of aan uw eigen situatie kunt aanpassen. En dat alles aan de hand van sprekende casuïstiek, spannende oefeningen en gedetailleerd uitgewerkte voorbeelden.

Wim van Osch gaf het grootste deel van de afgelopen 40 jaar leiding aan personeelconsulenten, functie-analisten, bedrijfsmaatschappelijk werkers, trainers, bedrijfsjuristen, stafmedewerkers, etc. bij enkele grote instellingen en bedrijven.
Harry van de Wiel houdt zich als hoofd van de Dienst Medische Psychologie en Geestelijke Verzorging van het Academisch Ziekenhuis Groningen vooral bezig met thema’s als werkstress, burn-out, communicatie en samenwerking. Daarnaast is hij als hoogleraar Seksuologie verbonden aan de Medische Faculteit van de RUG."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. van Osch, H. van de Wiel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023236788
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht