De 45 meest geneeskrachtige groenten

de culinaire medicijngids

Prijs € 26,00

Niet beschikbaar

Thomas Dijkman

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De 45 meest geneeskrachtige groenten' mag zonder meer als de culinaire gids worden beschouwd. De bijna 'vergeten' groenten zoals alfalfa, boerenkool, pastinaak en snijbiet worden weer de waarde toegedicht die ze verdienen en vrij onbekende groenten als cassave, chayote en paksoi worden geheel terecht onder de aandacht gebracht. Al met al zijn er dus heel wat mogelijkheden om in gezonde maaltijden de nodige variatie in kleur, smaak en vorm te stoppen, want groenten eten hoeft helemaal niet saai of smakeloos te zijn.Wie zelf verantwoordelijkheid wil nemen om zijn gezondheid op een natuurlijke en vooral veilige manier een boost te geven, komt ook ruim aan zijn trekken met dit boek. Denk hierbij aan eenvoudige, doch efficiënte middelen zoals rode biet bij hoge bloeddruk, knoflook en olijven in de preventie van hart- en vaatziekten, mierikswortel om de luchtwegen te verzorgen of sopropo om de bloedsuikerspiegel beter te regelen. Maar met groenten kunnen we ook het monster 'kanker' heel wat tegenwerk bieden, zoals bij broccoli, waterkers en shiitake duidelijk blijkt.De 45 meest geneeskrachtige groenten bevat een schat aan informatie, waardoor het bij iedereen die in de gezondheidssector werkzaam is als naslagwerk op de boekenplank mag staan of bij iedere bereider van maaltijden binnen handbereik in de keuken hoort. Over de auteurThomas Dijkman was van jongs af aan geïnteresseerdin gezonde voeding, vooral wat betreft groenten enfruit. Over gezonde voeding las hij tientallen boeken enhonderden wetenschappelijke artikelen.Hij heeft van het onderwerp gezonde voeding een zelfstudiegemaakt, doordat hij research deed voor ruim700 artikelen over de geneeskracht van groenten, fruit,noten, zaden, zuivel en planten.Regelmatig krijgt hij verzoeken om artikelen in vaktijdschriftente plaatsen. Een van die artikelen is de aanleidingtot dit boek geweest. Dit boek behelst slechts een gedeelte van deopgedane kennis van de auteur Thomas Dijkman.Wist je dat* rode bietjes heel goed zijn tegen hoge bloeddruk?* bloemkool ontstekingsremmend werkt?* boerenkool omega 3 en omega 6-vetzuren bevat?* het wetenschappelijk is bewezen dat het regelmatig eten van broccolieen kankervoorkomende werking heeft?* champignons goed zijn tegen hart- en vaatziekten en boordevolvitaminen zitten?* bij het opwarmen van groenten in de magnetron alle energie in diegroenten verloren gaat?* knoflook aderverkalking tegen kan gaan?* mierikswortel een natuurlijke plaspil is, zonder bijwerkingen?* dit boek boordevol staat met gezonde wetenswaardigheden?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Thomas Dijkman
Uitgever
Succesboeken.nl
ISBN
9789079872725
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

'De 45 meest geneeskrachtige groenten' mag zonder meer als de culinaire gids worden beschouwd. De bijna 'vergeten' groenten zoals alfalfa, boerenkool, pastinaak en snijbiet worden weer de waarde toegedicht die ze verdienen en vrij onbekende groenten als cassave, chayote en paksoi worden geheel terecht onder de aandacht gebracht. Al met al zijn er dus heel wat mogelijkheden om in gezonde maaltijden de nodige variatie in kleur, smaak en vorm te stoppen, want groenten eten hoeft helemaal niet saai of smakeloos te zijn.
Wie zelf verantwoordelijkheid wil nemen om zijn gezondheid op een natuurlijke en vooral veilige manier een boost te geven, komt ook ruim aan zijn trekken met dit boek.
Denk hierbij aan eenvoudige, doch efficiënte middelen zoals rode biet bij hoge bloeddruk, knoflook en olijven in de preventie van hart- en vaatziekten, mierikswortel om de luchtwegen te verzorgen of sopropo om de bloedsuikerspiegel beter te regelen.
Maar met groenten kunnen we ook het monster 'kanker' heel wat tegenwerk bieden, zoals bij broccoli, waterkers en shiitake duidelijk blijkt.
De 45 meest geneeskrachtige groenten bevat een schat aan informatie, waardoor het bij iedereen die in de gezondheidssector werkzaam is als naslagwerk op de boekenplank mag staan of bij iedere bereider van maaltijden binnen handbereik in de keuken hoort.

Over de auteur
Thomas Dijkman was van jongs af aan geïnteresseerd
in gezonde voeding, vooral wat betreft groenten en
fruit. Over gezonde voeding las hij tientallen boeken en
honderden wetenschappelijke artikelen.
Hij heeft van het onderwerp gezonde voeding een zelfstudie
gemaakt, doordat hij research deed voor ruim
700 artikelen over de geneeskracht van groenten, fruit,
noten, zaden, zuivel en planten.
Regelmatig krijgt hij verzoeken om artikelen in vaktijdschriften
te plaatsen. Een van die artikelen is de aanleiding
tot dit boek geweest. Dit boek behelst slechts een gedeelte van de
opgedane kennis van de auteur Thomas Dijkman.

Wist je dat
* rode bietjes heel goed zijn tegen hoge bloeddruk?
* bloemkool ontstekingsremmend werkt?
* boerenkool omega 3 en omega 6-vetzuren bevat?
* het wetenschappelijk is bewezen dat het regelmatig eten van broccoli
een kankervoorkomende werking heeft?
* champignons goed zijn tegen hart- en vaatziekten en boordevol
vitaminen zitten?
* bij het opwarmen van groenten in de magnetron alle energie in die
groenten verloren gaat?
* knoflook aderverkalking tegen kan gaan?
* mierikswortel een natuurlijke plaspil is, zonder bijwerkingen?
* dit boek boordevol staat met gezonde wetenswaardigheden?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Thomas Dijkman
Uitgever
Succesboeken.nl
ISBN
9789079872725
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht