De Griekse keuken

Prijs € 14,95

Uitverkocht

R. Salaman, J. Cutler

Hardback | Oktober 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De culinaire traditie van Griekenland is beïnvloed door de zon, de zee en het mediterrane landschap. De Griekse keuken barst van de volle smaken en verse ingrediënten; er wordt volop gebruikgemaakt van rijpe zomervruchten, kruiden en groenten - vooral tomaten en olijven. Deze vormen de basis voor gezonde en smaakvolle gerechten. Aan de typisch Griekse producten worden ingrediënten uit omliggende streken toegevoegd: mals lamsvlees, vers gevangen vis (zoals zwaardvis, heek, tonijn en inktvis), yoghurt, feta en brood dat langzaam in rokerige plaatselijke ovens wordt gebakken. De inleiding begint met de geschiedenis en regionale invloeden van de Griekse keuken en legt daarna helder uit hoe je de beste ingrediënten kunt kiezen en hoe je ze op traditionele Griekse wijze kunt bereiden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Salaman, J. Cutler
Uitgever
Veltman Uitgevers B.V.
ISBN
9789059205314
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

De culinaire traditie van Griekenland is beïnvloed door de zon, de zee en het mediterrane landschap. De Griekse keuken barst van de volle smaken en verse ingrediënten; er wordt volop gebruikgemaakt van rijpe zomervruchten, kruiden en groenten - vooral tomaten en olijven. Deze vormen de basis voor gezonde en smaakvolle gerechten. Aan de typisch Griekse producten worden ingrediënten uit omliggende streken toegevoegd: mals lamsvlees, vers gevangen vis (zoals zwaardvis, heek, tonijn en inktvis), yoghurt, feta en brood dat langzaam in rokerige plaatselijke ovens wordt gebakken. De inleiding begint met de geschiedenis en regionale invloeden van de Griekse keuken en legt daarna helder uit hoe je de beste ingrediënten kunt kiezen en hoe je ze op traditionele Griekse wijze kunt bereiden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Salaman, J. Cutler
Uitgever
Veltman Uitgevers B.V.
ISBN
9789059205314
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht