De sensaties van smaak

de wetenschap achter hoe we proeven

Prijs € 25,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Bob Holmes

Paperback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van die van kabeljauw? Hoe brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de juiste woorden om smaken te beschrijven. De smaakbijbel van Niki Segnit heeft ons op weg geholpen door uit te leggen wat voor smaken er zijn, welke smaken goed met elkaar combineren en waarom. Bob Holmes laat zien wat er aan de basis ligt van smaak. Hij behandelt de chemische, biologische en psychologische processen die plaatsvinden wanneer we eten en geeft antwoord op vragen als: Waarom smaakt taart zoeter op witte borden? Wat gebeurt er precies in je mond als je hete pepers eet? Hoeveel smaken zijn er eigenlijk? En welke invloed heeft taal op onze smaakbeleving? Holmes kijkt mee over de schouders van professionele chef-koks en industriële voedselproducenten, om te zien hoe zij op zoek gaan naar verrassende nieuwe smaakcombinaties, en laat ons kennismaken met de laatste innovaties op kookgebied. De sensaties van smaak zal iedereen die van lekker eten, voedingstrends en baanbrekende wetenschap houdt, mateloos fascineren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bob Holmes
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045027203
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Kun je beschrijven in hoeverre de smaak van heilbot verschilt van die van kabeljauw? Hoe brie verschilt van port salut? De meesten van ons slagen daar nauwelijks in. Het ontbreekt ons aan de juiste woorden om smaken te beschrijven. De smaakbijbel van Niki Segnit heeft ons op weg geholpen door uit te leggen wat voor smaken er zijn, welke smaken goed met elkaar combineren en waarom. Bob Holmes laat zien wat er aan de basis ligt van smaak. Hij behandelt de chemische, biologische en psychologische processen die plaatsvinden wanneer we eten en geeft antwoord op vragen als: Waarom smaakt taart zoeter op witte borden? Wat gebeurt er precies in je mond als je hete pepers eet? Hoeveel smaken zijn er eigenlijk? En welke invloed heeft taal op onze smaakbeleving? Holmes kijkt mee over de schouders van professionele chef-koks en industriële voedselproducenten, om te zien hoe zij op zoek gaan naar verrassende nieuwe smaakcombinaties, en laat ons kennismaken met de laatste innovaties op kookgebied. De sensaties van smaak zal iedereen die van lekker eten, voedingstrends en baanbrekende wetenschap houdt, mateloos fascineren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bob Holmes
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045027203
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht