De Surinaamse keuken

Prijs € 11,99

Uitverkocht

Ciska Cress

Hardback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid. De voorouders van de Surinamers zijn immers afkomstig uit Azië, Afrika, Amerika en Europa. Iedere bevolkingsgroep bracht de lekkerste gerechten uit hun traditionele keuken mee. Uit deze vermenging van culturen ontstond de unieke Surinaamse keuken met een eigen onderscheidend karakter. Geen wonder dat deze keuken niet alleen divers, maar ook nog eens uitzonderlijk lekker is! In dit kookboek treft u de variatie aan die de Surinaamse keuken zo aantrekkelijk maakt, zoals Saoto bravoe (Javaanse maaltijdsoep), Roti nanga pesi (Hindoestaans brood met gele erwten) en Chinese tajer bravoe (Chinese tajersoep). U vindt recepten om een heerlijke warme maaltijd mee te bereiden, maar ook lekkere hapjes voor bij de borrel, zelfgemaakte sambals en sauzen en zoete nagerechten. Tevens bevat het boek een verklarende woordenlijst en enkele keukentips. Kortom, een afwisselend kookboek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Surinaamse keuken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ciska Cress
Uitgever
De Lantaarn B.V.
ISBN
9789461883520
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid. De voorouders van de Surinamers zijn immers afkomstig uit Azië, Afrika, Amerika en Europa. Iedere bevolkingsgroep bracht de lekkerste gerechten uit hun traditionele keuken mee. Uit deze vermenging van culturen ontstond de unieke Surinaamse keuken met een eigen onderscheidend karakter. Geen wonder dat deze keuken niet alleen divers, maar ook nog eens uitzonderlijk lekker is!
In dit kookboek treft u de variatie aan die de Surinaamse keuken zo aantrekkelijk maakt, zoals Saoto bravoe (Javaanse maaltijdsoep), Roti nanga pesi (Hindoestaans brood met gele erwten) en Chinese tajer bravoe (Chinese tajersoep). U vindt recepten om een heerlijke warme maaltijd mee te bereiden, maar ook lekkere hapjes voor bij de borrel, zelfgemaakte sambals en sauzen en zoete nagerechten. Tevens bevat het boek een verklarende woordenlijst en enkele keukentips.
Kortom, een afwisselend kookboek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Surinaamse keuken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ciska Cress
Uitgever
De Lantaarn B.V.
ISBN
9789461883520
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht