Handboek supervisiekunde

Prijs € 94,95

Niet beschikbaar

F. Siegers, D. Haan

Hardback | December 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Handboek supervisiekunde geeft een verdere uitwerking van het supervisieconcept zoals dat in Nederland ontwikkeld is. Hierin wordt uitgegaan van de supervisant die op basis van zelfsturing leert, waardoor de focus van de supervisor in zijn begeleiding van de supervisant verschuift van het leren in de supervisiebijeenkomst naar het leren van de supervisant buiten de supervisiebijeenkomst.Het handboek maakt een onderscheid tussen supervisie en andere werkvormen, zoals lesgeven, training, coaching, consultatie, werkbegeleiding en intervisie. Deze werkvormen worden aan de hand van expliciet gemaakte criteria van elkaar onderscheiden. Het handboek levert daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling van een kunde van het professioneel begeleiden. De supervisiemethodiek kan daarbij als model dienen, omdat zij een vorm van laagbouw representeert die dicht bij de praktijk blijft.Handboek supervisiekunde bestaat uit vier delen. Deel 1 beschrijft supervisie vanuit vier optieken: positie, persoon, situatie en kader. Deel 2 bespreekt de uitgangspunten van supervisie. Op basis van doelen, kennis en visie ontwikkelen zich constitutieve regels, die het fundament van de methodiek vormen. Ze leveren de supervisor zoekschema’s die hem richting voor zijn handelen geven. Deel 3 biedt de lezer een thematische benadering als dwarsdoorsnede waarin de supervisiesituatie in haar belangrijkste elementen en aspecten wordt besproken: persoon, werk, leren, taakgerichte interactie, relatie en communicatie. Deel 4 geeft supervisie in een chronologisch perspectief, waarbij de zes fasen worden besproken: voorfase, contractering, beginfase middenfase, afronden en afscheid nemen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Siegers, D. Haan
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031319626
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2002
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
879

Beschrijving

Handboek supervisiekunde geeft een verdere uitwerking van het supervisieconcept zoals dat in Nederland ontwikkeld is. Hierin wordt uitgegaan van de supervisant die op basis van zelfsturing leert, waardoor de focus van de supervisor in zijn begeleiding van de supervisant verschuift van het leren in de supervisiebijeenkomst naar het leren van de supervisant buiten de supervisiebijeenkomst.
Het handboek maakt een onderscheid tussen supervisie en andere werkvormen, zoals lesgeven, training, coaching, consultatie, werkbegeleiding en intervisie. Deze werkvormen worden aan de hand van expliciet gemaakte criteria van elkaar onderscheiden. Het handboek levert daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling van een kunde van het professioneel begeleiden. De supervisiemethodiek kan daarbij als model dienen, omdat zij een vorm van laagbouw representeert die dicht bij de praktijk blijft.

Handboek supervisiekunde bestaat uit vier delen. Deel 1 beschrijft supervisie vanuit vier optieken: positie, persoon, situatie en kader. Deel 2 bespreekt de uitgangspunten van supervisie. Op basis van doelen, kennis en visie ontwikkelen zich constitutieve regels, die het fundament van de methodiek vormen. Ze leveren de supervisor zoekschema’s die hem richting voor zijn handelen geven. Deel 3 biedt de lezer een thematische benadering als dwarsdoorsnede waarin de supervisiesituatie in haar belangrijkste elementen en aspecten wordt besproken: persoon, werk, leren, taakgerichte interactie, relatie en communicatie. Deel 4 geeft supervisie in een chronologisch perspectief, waarbij de zes fasen worden besproken: voorfase, contractering, beginfase middenfase, afronden en afscheid nemen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Siegers, D. Haan
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031319626
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2002
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
879

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht