Industriele productie

het voortbrengen van mechanische producten

Prijs € 72,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H.J.J. Kals

Hardback | Oktober 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 3 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als gevolg van handel en concurrentie op wereldschaalis het belang van de productietechniek sterk toegenomen.Dat geldt niet alleen voor de bewerkingsprocessen (de eigenlijkevervaardigingskunde), maar ook voor de bijbehorendetechnische bedrijfsvoering, zoals productievoorbereiding,productiebesturing en kostprijscalculatie. Van al dieonderwerpen is literatuur op de markt, maar in dit boek isgetracht, uiteraard in beknopte vorm, daarvan een compleetoverzicht te geven.Het boek is gericht op het voortbrengen van discreteproducten. Zo komen de meeste bewerkingsprocessen aande orde, zowel het oervormen (gieten, sinteren enz.) als verspanendeen niet-verspanende bewerkingen, waaronder ookniet-conventionele bewerkingen (zoals elektrochemische,laser- en waterstraalbewerkingen). Bij alle bewerkingenwordt ook het materiaalgedrag besproken. Ook onderwerpenals verbinden, montage, kwaliteitszorg en milieueffectenzijn opgenomen. Veel aandacht wordt besteed aan de groteinvloed die het productontwerp heeft op de uiteindelijkekostprijs.Nieuw in deze vierde druk zijn een inleidend hoofdstukover materialen en een hoofdstuk over product- en productontwikkeling.Verder zijn er aanvullingen over niet-metalen,warmtebehandelingen en oppervlaktebehandelingen. Ookwordt aanmerkelijk meer aandacht besteed aan de keuzeproblematiekin een productieomgeving.Het boek is geschikt voor zelfstudie (na elk hoofdstukzijn oefenvragen opgenomen), waardoor het uitstekendin het bedrijfsleven gebruikt kan worden, met name doorontwerpers, constructeurs en productie-ingenieurs.In principe is het echter ontwikkeld voor onderwijsdoeleinden,speciaal gericht op de studierichtingen werktuigbouwkunde,vliegtuigbouwkunde, industrieel ontwerpen,bedrijfskunde en verwante studierichtingen in het WetenschappelijkOnderwijs en het Hoger Beroeps Onderwijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.J.J. Kals
Uitgever
Academic Service
ISBN
9789039525296
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
515

Beschrijving

Als gevolg van handel en concurrentie op wereldschaal
is het belang van de productietechniek sterk toegenomen.
Dat geldt niet alleen voor de bewerkingsprocessen (de eigenlijke
vervaardigingskunde), maar ook voor de bijbehorende
technische bedrijfsvoering, zoals productievoorbereiding,
productiebesturing en kostprijscalculatie. Van al die
onderwerpen is literatuur op de markt, maar in dit boek is
getracht, uiteraard in beknopte vorm, daarvan een compleet
overzicht te geven.
Het boek is gericht op het voortbrengen van discrete
producten. Zo komen de meeste bewerkingsprocessen aan
de orde, zowel het oervormen (gieten, sinteren enz.) als verspanende
en niet-verspanende bewerkingen, waaronder ook
niet-conventionele bewerkingen (zoals elektrochemische,
laser- en waterstraalbewerkingen). Bij alle bewerkingen
wordt ook het materiaalgedrag besproken. Ook onderwerpen
als verbinden, montage, kwaliteitszorg en milieueffecten
zijn opgenomen. Veel aandacht wordt besteed aan de grote
invloed die het productontwerp heeft op de uiteindelijke
kostprijs.
Nieuw in deze vierde druk zijn een inleidend hoofdstuk
over materialen en een hoofdstuk over product- en productontwikkeling.
Verder zijn er aanvullingen over niet-metalen,
warmtebehandelingen en oppervlaktebehandelingen. Ook
wordt aanmerkelijk meer aandacht besteed aan de keuzeproblematiek
in een productieomgeving.
Het boek is geschikt voor zelfstudie (na elk hoofdstuk
zijn oefenvragen opgenomen), waardoor het uitstekend
in het bedrijfsleven gebruikt kan worden, met name door
ontwerpers, constructeurs en productie-ingenieurs.
In principe is het echter ontwikkeld voor onderwijsdoeleinden,
speciaal gericht op de studierichtingen werktuigbouwkunde,
vliegtuigbouwkunde, industrieel ontwerpen,
bedrijfskunde en verwante studierichtingen in het Wetenschappelijk
Onderwijs en het Hoger Beroeps Onderwijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.J.J. Kals
Uitgever
Academic Service
ISBN
9789039525296
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
515

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht