Jekka's complete kruidenboek

€ 29,95
Prijs € 9,95

Uitverkocht

J. MacVicar

Hardback | April 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

"Jekka's boek is een must voor iedereen die van tuinieren en koken houdt. Ik ben haar grootste fan." Jamie Oliver Jekka McVicar heeft een passie voor kruiden en haar gezaghebbende en uiterst praktische Jekka’s complete kruidenboek is van deze passie doordrongen. Het is een overzichtelijk naslagwerk, waarin ruim 150 kruiden worden behandeld - van de gewoonste als munt en hysop tot meer exotische soorten als asafetida (duivelsdrek) en citroengras. Van elk kruid beschrijft zij de volksnaam, de geschiedenis, de kweekwijze, de vermeerdering, het oogsten en de medicinale en culinaire aspecten. Het boek bevat ruim 250 recepten. Advies van iemand die de kruiden waarover zij schrijft al twintig jaar zelf kweekt, betekent dat veel voorkomende valkuilen vermeden kunnen worden. Jekka geeft voor elk kruid een lijst van soorten en cultivars, zodat de tuinier veel keus heeft. Bovendien bevat dit compendium een tiental ontwerpen voor kruidentuinen, om kruiden te telen voor aromatherapie of om mee te koken of te verven. Ook geeft ze raad over ziekten en plagen, onderhoud, evenals een handige jaarkalender. Deze gereviseerde editie van Alles over kruiden, zoals het boek eerst heette, gepubliceerd in samenwerking met The Royal Horticultural Society, is een gezaghebbend handboek over het succesvol kweken van kruiden. Het is de essentiële gids voor de kruidenkweker. Jekka McVicar, door Jamie Oliver betiteld als de Kruidenkoningin en door Rick Stein als een van zijn food heroes, ontwikkelde een passie voor kruiden in haar vroege jeugd, toen haar moeder haar leerde hoe je verse muntsaus maakt. In 1985 startte Jekka haar eigen kruidenkwekerij in het zuiden van Gloucestershire, waar ze de grootste collectie culinaire en medicinale kruiden van het Verenigd Koninkrijk beheert.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. MacVicar
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059562820
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

"Jekka's boek is een must voor iedereen die van tuinieren en koken houdt. Ik ben haar grootste fan." Jamie Oliver

Jekka McVicar heeft een passie voor kruiden en haar gezaghebbende en uiterst praktische Jekka’s complete kruidenboek is van deze passie doordrongen. Het is een overzichtelijk naslagwerk, waarin ruim 150 kruiden worden behandeld - van de gewoonste als munt en hysop tot meer exotische soorten als asafetida (duivelsdrek) en citroengras. Van elk kruid beschrijft zij de volksnaam, de geschiedenis, de kweekwijze, de vermeerdering, het oogsten en de medicinale en culinaire aspecten. Het boek bevat ruim 250 recepten.
Advies van iemand die de kruiden waarover zij schrijft al twintig jaar zelf kweekt, betekent dat veel voorkomende valkuilen vermeden kunnen worden. Jekka geeft voor elk kruid een lijst van soorten en cultivars, zodat de tuinier veel keus heeft. Bovendien bevat dit compendium een tiental ontwerpen voor kruidentuinen, om kruiden te telen voor aromatherapie of om mee te koken of te verven. Ook geeft ze raad over ziekten en plagen, onderhoud, evenals een handige jaarkalender.
Deze gereviseerde editie van Alles over kruiden, zoals het boek eerst heette, gepubliceerd in samenwerking met The Royal Horticultural Society, is een gezaghebbend handboek over het succesvol kweken van kruiden. Het is de essentiële gids voor de kruidenkweker.

Jekka McVicar, door Jamie Oliver betiteld als de Kruidenkoningin en door Rick Stein als een van zijn food heroes, ontwikkelde een passie voor kruiden in haar vroege jeugd, toen haar moeder haar leerde hoe je verse muntsaus maakt. In 1985 startte Jekka haar eigen kruidenkwekerij in het zuiden van Gloucestershire, waar ze de grootste collectie culinaire en medicinale kruiden van het Verenigd Koninkrijk beheert.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. MacVicar
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059562820
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht