laat je niet volvreten

hoe de voedselindustrie schade toebrengt aan onze gezondheid

Prijs € 15,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

David A. Kessler

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ontmaskering van de voedselindustrieHoe de voedselindustrie schade toebrengt aan onze gezondheidIedereen kent het verschijnsel: je neemt je voor om één handje chips te eten en 10 minuten later zit je met een lege familiezak in je handen. Je voelt je slecht en opgeblazen, en na drie happen vond je het niet eens meer lekker.Wat is dat voor raar soort verslaving? Kessler laat overtuigend zien dat de voedselindustrie geen haar beter is dan de tabaksindustrie. Hij gaat laboratoria langs en spreekt talloze mensen die allemaal op zoek zijn naar de gouden formule voor de samenstelling van ons voedsel; de formule die erop gericht is ons te laten dóóreten zonder je voller te voelen.Maar ondertussen word je dat wel; niet voor niets is overgewicht een van de grootste problemen van de Westerse wereld. Laat je niet volvreten is een ontluisterend verslag over de meedogenloosheid van de voedselindustrie.‘Een fascinerend onderzoek naar de manier waarop de voedselindustrie de menselijke “trek” exploiteert. Een belangrijk boek om iets te doen aan de slechte manier waarop we eten.’ MICHAEL POLLAN‘Een onmisbaar boek voor iedereen die wil leren begrijpen hoe de hebzucht van bedrijven, gecombineerd met de kwetsbaarheid van de mens, een ramp aan het veroorzaken zijn.’ ALICE WATERS, eigenaar van Chez Panisse, het bekendste ‘groene’ restaurant ter wereld (in Berkeley, USA)David A. Kessler werkte als adviseur voor Voedsel en Geneesmiddelen zowel onder George Bush (sr.) en Bill Clinton voor de Amerikaanse regering. Na een carrière als arts is hij decaan geweest van de medische faculteiten van Yale en de Universiteit van California in San Francisco. Laat je niet volvreten werd een New York Times bestseller.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David A. Kessler
Uitgever
Contact
ISBN
9789025435523
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Beschrijving

De ontmaskering van de voedselindustrie

Hoe de voedselindustrie schade toebrengt aan onze gezondheid

Iedereen kent het verschijnsel: je neemt je voor om één handje chips te eten en 10 minuten later zit je met een lege familiezak in je handen. Je voelt je slecht en opgeblazen, en na drie happen vond je het niet eens meer lekker.
Wat is dat voor raar soort verslaving? Kessler laat overtuigend zien dat de voedselindustrie geen haar beter is dan de tabaksindustrie. Hij gaat laboratoria langs en spreekt talloze mensen die allemaal op zoek zijn naar de gouden formule voor de samenstelling van ons voedsel; de formule die erop gericht is ons te laten dóóreten zonder je voller te voelen.
Maar ondertussen word je dat wel; niet voor niets is overgewicht een van de grootste problemen van de Westerse wereld. Laat je niet volvreten is een ontluisterend verslag over de meedogenloosheid van de voedselindustrie.

‘Een fascinerend onderzoek naar de manier waarop de voedselindustrie de menselijke “trek” exploiteert. Een belangrijk boek om iets te doen aan de slechte manier waarop we eten.’ MICHAEL POLLAN
‘Een onmisbaar boek voor iedereen die wil leren begrijpen hoe de hebzucht van bedrijven, gecombineerd met de kwetsbaarheid van de mens, een ramp aan het veroorzaken zijn.’ ALICE WATERS, eigenaar van Chez Panisse, het bekendste ‘groene’ restaurant ter wereld (in Berkeley, USA)

David A. Kessler werkte als adviseur voor Voedsel en Geneesmiddelen zowel onder George Bush (sr.) en Bill Clinton voor de Amerikaanse regering. Na een carrière als arts is hij decaan geweest van de medische faculteiten van Yale en de Universiteit van California in San Francisco. Laat je niet volvreten werd een New York Times bestseller.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David A. Kessler
Uitgever
Contact
ISBN
9789025435523
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht