Levensfasebewust personeelsbeleid in 100 vragen

Prijs € 35,95

Uitverkocht

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bijna elke dag verschijnen er berichten in de media over vergrijzing, langer doorwerken, opschuiven van pensioengerichte leeftijd, enzovoort.De tijd dat oudere medewerkers via allerlei regelingen vroegtijdig uit het arbeidsproces gehaald konden worden, is voorgoed voorbij. Werkgever en werknemer zullen langer aan elkaar verbonden blijven. Waar dit als een last ervaren wordt, hebben beide partijen er baat bij dat dit omgezet wordt in een lust. Ouderen kunnen anders worden ingezet om behoud van productiviteit ook op langere termijn te garanderen. Hetzelfde geldt voor het binden van jongeren. Grofweg zijn er verschillende levensfasen te onderscheiden met allemaal eigen kenmerken en bijzonderheden.Vergrijzing is hot! Bijna dagelijks is het onderwerp in het nieuws. De politiek vraagt zich af hoe men de vergrijzing denkt te gaan betalen. Ondernemers worden geconfronteerd met een stijgende gemiddelde leeftijd van het personeelsbestand en oudere medewerkers ervaren klachten, waardoor men het werk niet meer aan kan.De vergrijzing heeft niet alleen grote invloed op het kostenniveau en het personeelsbeleid, maar ook op de werkwijze, de besturing, de structuur en de cultuur van organisaties. 'Wie dan leeft, wie dan zorgt' is nu nog het adagium. Maar wie een beetje oplet op de werkvloer, ziet dat de vergrijzing al lang begonnen is.Er zijn drie uitdagingen die voor alle organisaties relevant zijn: hoe behouden we grijze experts (55-70 jaar), hoe bieden we voldoende ruimte aan jonge honden (20-40 jaar) en hoe motiveren we ervaren medewerkers (40-55 jaar)? Het gaat dus niet alleen om de oudere medewerkers maar om alle levensfasen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789013038620
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
75

Beschrijving

Bijna elke dag verschijnen er berichten in de media over vergrijzing, langer doorwerken, opschuiven van pensioengerichte leeftijd, enzovoort.
De tijd dat oudere medewerkers via allerlei regelingen vroegtijdig uit het arbeidsproces gehaald konden worden, is voorgoed voorbij. Werkgever en werknemer zullen langer aan elkaar verbonden blijven. Waar dit als een last ervaren wordt, hebben beide partijen er baat bij dat dit omgezet wordt in een lust. Ouderen kunnen anders worden ingezet om behoud van productiviteit ook op langere termijn te garanderen. Hetzelfde geldt voor het binden van jongeren. Grofweg zijn er verschillende levensfasen te onderscheiden met allemaal eigen kenmerken en bijzonderheden.
Vergrijzing is hot! Bijna dagelijks is het onderwerp in het nieuws. De politiek vraagt zich af hoe men de vergrijzing denkt te gaan betalen. Ondernemers worden geconfronteerd met een stijgende gemiddelde leeftijd van het personeelsbestand en oudere medewerkers ervaren klachten, waardoor men het werk niet meer aan kan.
De vergrijzing heeft niet alleen grote invloed op het kostenniveau en het personeelsbeleid, maar ook op de werkwijze, de besturing, de structuur en de cultuur van organisaties. 'Wie dan leeft, wie dan zorgt' is nu nog het adagium. Maar wie een beetje oplet op de werkvloer, ziet dat de vergrijzing al lang begonnen is.
Er zijn drie uitdagingen die voor alle organisaties relevant zijn: hoe behouden we grijze experts (55-70 jaar), hoe bieden we voldoende ruimte aan jonge honden (20-40 jaar) en hoe motiveren we ervaren medewerkers (40-55 jaar)? Het gaat dus niet alleen om de oudere medewerkers maar om alle levensfasen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789013038620
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
75

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht