Napels Proeven

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Philippe Bidaine

Hardback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is de Napolitaanse keuken bij ons minder bekend. Zowel cultuur als voeding draagt de sporen van Griekse, Romeinse, Spaanse en Franse overheersers, al zijn er daarnaast ook Arabische en oosterse invloeden te merken. De Napolitaanse kookkunst maakt vaak gebruik van eenvoudige middelen, al is de afwerking altijd tot in de puntjes verzorgd: een traktatie voor lichaam en geest! In dit kleurrijke portret van een gezellige, tongstrelende traditie brengt Philippe Bidaine ons het verhaal van een uitzonderlijke reeks producten, ontdekt tijdens talloze reizen naar de regio. Zijn relaas wordt opgesmukt met bijzonder aantrekkelijke sfeerfoto's. Hij presenteert de Napolitaanse culinaire traditie onder de vorm van 45 toegankelijke, ongekunstelde recepten, voor de gelegenheid in beeld gebracht door Alexandre Bibaut in restaurant 'Le Stelle'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Philippe Bidaine
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020990430
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is de Napolitaanse keuken bij ons minder bekend. Zowel cultuur als voeding draagt de sporen van Griekse, Romeinse, Spaanse en Franse overheersers, al zijn er daarnaast ook Arabische en oosterse invloeden te merken. De Napolitaanse kookkunst maakt vaak gebruik van eenvoudige middelen, al is de afwerking altijd tot in de puntjes verzorgd: een traktatie voor lichaam en geest! In dit kleurrijke portret van een gezellige, tongstrelende traditie brengt Philippe Bidaine ons het verhaal van een uitzonderlijke reeks producten, ontdekt tijdens talloze reizen naar de regio. Zijn relaas wordt opgesmukt met bijzonder aantrekkelijke sfeerfoto's. Hij presenteert de Napolitaanse culinaire traditie onder de vorm van 45 toegankelijke, ongekunstelde recepten, voor de gelegenheid in beeld gebracht door Alexandre Bibaut in restaurant 'Le Stelle'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Philippe Bidaine
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020990430
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht