Van Barye tot Bugatti

les Animaliers

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Frans van Rijckevorsel,

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Museum Beelden aan Zee organiseert voorjaar 2011 de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland op het gebied van negentiende- en twintigste-eeuwse dierbeeldhouwkunst. De bronzen sculpturen werden gemaakt door gespecialiseerde beeldhouwers, die Animaliers werden genoemd. De grondlegger van het genre was de Fransman Antoine-Louis Barye. De Duitser August Gaul en de in Antwerpen werkende Italiaan Rembrandt Bugatti gaven een nieuwe, twintigste-eeuwse interpretatie aan de dieren die hen inspireerden. Ze werkten vaak in dierentuinen om hun exotische onderwerpen te observeren. Het boek biedt een overzicht van de kunsthistorische ontwikkeling van dit genre en biedt tevens inzicht in de psyche van de verzamelaar van het bronzen dier.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frans van Rijckevorsel,
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040076756
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141

Beschrijving

Museum Beelden aan Zee organiseert voorjaar 2011 de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland op het gebied van negentiende- en twintigste-eeuwse dierbeeldhouwkunst. De bronzen sculpturen werden gemaakt door gespecialiseerde beeldhouwers, die Animaliers werden genoemd. De grondlegger van het genre was de Fransman Antoine-Louis Barye. De Duitser August Gaul en de in Antwerpen werkende Italiaan Rembrandt Bugatti gaven een nieuwe, twintigste-eeuwse interpretatie aan de dieren die hen inspireerden. Ze werkten vaak in dierentuinen om hun exotische onderwerpen te observeren.

Het boek biedt een overzicht van de kunsthistorische ontwikkeling van dit genre en biedt tevens inzicht in de psyche van de verzamelaar van het bronzen dier.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frans van Rijckevorsel,
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040076756
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
141

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht