Voeding bij gezondheid en ziekte

Prijs € 79,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Nelleke Stegeman

Hardback | Juli 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

- Geeft professionals inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools; - helpt om feiten over voeding van fabels te onderscheiden en leert kritisch te redeneren; - aandacht voor de psychosociale factoren van voedingsgedrag. De coronacisis heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe belangrijk voeding is voor onze gezondheid. Goede voeding zorgt voor een gezond microbioom, voorkomt overgewicht en zorgt voor een goede weerstand. Professionals in de gezondheidzorg, het onderwijs en de welzijnszorg kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het stimuleren van een gezonde leefstijl. Voeding bij gezondheid en ziekte helpt hen hierbij door middel van praktische tools. De wisselwerking tussen voeding, bewegen, slaap en ontspanning wordt beschreven in alle levensfases van de mens: van baby tot bejaard. Overgewicht en ondergewicht zijn speerpunten in dit boek, de rol hierbij van koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen worden beschreven. Ook ‘de eerste 1000 dagen’ van een mensenleven komen uitgebreid aan bod, de periode waarin de basis wordt gelegd voor de gezondheid tijdens de rest van het leven. De vernieuwde, achtste editie van Voeding bij gezondheid en ziekte is geheel geactualiseerd aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten en wet- en regelgeving. Daarnaast is er nu nog meer aandacht voor overvoeding en ondervoeding en de rol van eiwitten, vetten en koolhydraten daarbij. Ook insulineresistentie bij overgewicht en obesitas, de eerste 1000 dagen van een mensenleven en een integrale leefstijlbenadering komen nu uitgebreider aan bod. Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven: “Ik draag graag bij aan een goede opleiding van studenten en daar zijn topboeken voor nodig.” - Nelleke Stegeman Voeding bij gezondheid en ziekte is een boek voor het hoger beroepsonderwijs en het universitair onderwijs waar voeding onderwerp van studie is. Het is een belangrijk naslagwerk voor professionals in de gezondheidszorg: verpleegkundigen, diëtisten, artsen, verloskundigen, logopedisten, mondhygiënisten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, huidtherapeuten en ergotherapeuten. Studenten en docenten vinden op de ondersteunende website extra opdrachten, flitscolleges, toetsvragen, links naar relevante websites en bijlagen voor verdere verdieping van de informatie uit het boek. Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf. (URL: https://bookshelf.nl/) Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns) Nelleke Stegeman is als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht, waar zij onderwijs ontwikkelt voor opleidingen aan de Faculteit Gezondheidszorg. In het verleden was zij jarenlang betrokken bij de masteropleiding Verplegingswetenschap van de Universiteit Utrecht. Stegeman is lid van het Netwerk Docenten Voeding.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nelleke Stegeman
Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789001745646
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
746

Beschrijving

- Geeft professionals inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools; - helpt om feiten over voeding van fabels te onderscheiden en leert kritisch te redeneren; - aandacht voor de psychosociale factoren van voedingsgedrag. De coronacisis heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe belangrijk voeding is voor onze gezondheid. Goede voeding zorgt voor een gezond microbioom, voorkomt overgewicht en zorgt voor een goede weerstand. Professionals in de gezondheidzorg, het onderwijs en de welzijnszorg kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het stimuleren van een gezonde leefstijl. Voeding bij gezondheid en ziekte helpt hen hierbij door middel van praktische tools. De wisselwerking tussen voeding, bewegen, slaap en ontspanning wordt beschreven in alle levensfases van de mens: van baby tot bejaard. Overgewicht en ondergewicht zijn speerpunten in dit boek, de rol hierbij van koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen worden beschreven. Ook ‘de eerste 1000 dagen’ van een mensenleven komen uitgebreid aan bod, de periode waarin de basis wordt gelegd voor de gezondheid tijdens de rest van het leven. De vernieuwde, achtste editie van Voeding bij gezondheid en ziekte is geheel geactualiseerd aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten en wet- en regelgeving. Daarnaast is er nu nog meer aandacht voor overvoeding en ondervoeding en de rol van eiwitten, vetten en koolhydraten daarbij. Ook insulineresistentie bij overgewicht en obesitas, de eerste 1000 dagen van een mensenleven en een integrale leefstijlbenadering komen nu uitgebreider aan bod. Motivatie van de auteur om dit boek te schrijven: “Ik draag graag bij aan een goede opleiding van studenten en daar zijn topboeken voor nodig.” - Nelleke Stegeman Voeding bij gezondheid en ziekte is een boek voor het hoger beroepsonderwijs en het universitair onderwijs waar voeding onderwerp van studie is. Het is een belangrijk naslagwerk voor professionals in de gezondheidszorg: verpleegkundigen, diëtisten, artsen, verloskundigen, logopedisten, mondhygiënisten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, huidtherapeuten en ergotherapeuten. Studenten en docenten vinden op de ondersteunende website extra opdrachten, flitscolleges, toetsvragen, links naar relevante websites en bijlagen voor verdere verdieping van de informatie uit het boek. Dit boek is ook beschikbaar als e-book via het platform Bookshelf. (URL: https://bookshelf.nl/) Zoek het E-ISBN van dit boek » (URL: https://www.noordhoff.nl/hoger-onderwijs/overzicht-e-isbns) Nelleke Stegeman is als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht, waar zij onderwijs ontwikkelt voor opleidingen aan de Faculteit Gezondheidszorg. In het verleden was zij jarenlang betrokken bij de masteropleiding Verplegingswetenschap van de Universiteit Utrecht. Stegeman is lid van het Netwerk Docenten Voeding.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nelleke Stegeman
Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789001745646
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
746

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht