Voeding volgens de vijf elementen

inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer

Prijs € 15,00

Levertijd: 1-2 werkdagen

B. Temelie

Paperback | Oktober 1994 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Barbara Temelie Voeding volgens de Vijf Elementen Inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer met voedingsmiddelenposter De door Barbara Temelie beschreven voedingsleer volgens de vijf elementen berust op de eeuwenoude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. De principes van deze voedingsleer, die geen strenge verboden kent, worden in China tot op vandaag onveranderd toegepast in de keukens van gezinnen, restaurants en ziekenhuizen. Zij zijn baanbrekend, omdat zij de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond plaatsen en laten zien hoe wij met behulp van deze voedingsleer onze lichamelijke en geestelijke activiteiten, onze gevoelens en ons gedrag in de samenleving kunnen beïnvloeden. Wat Barbara Temelie aan informatie en aanwijzingen geeft, is geen nieuw gezondheidsdieet, vol van ge- en verboden en uitwijdingen over mineralen, vitaminen e.d., maar een uit de ervaring geboren holistisch voedingssysteem dat weinig tijd vraagt, culinair zeer aantrekkelijk is - copieuze maaltijden van tijd tot tijd niet schuwt - maar dat nooit tot oververzadiging of overgewicht leidt. Dit volledig aan de westerse lezer en zijn keuken aangepaste boek bewijst eens te meer dat gezondheid, prestatievermogen, een kwalitatief rijk leven en harmonieuze relaties gen toeval zijn, maar vooral het resultaat van verstandige voedings- en leefgewoonten. Voeding volgens de Vijf Elementen is niet alleen voor leken leerzaam, maar tevens voor allen die diëtistisch en therapeutisch werkzaam zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. Temelie
Uitgever
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063783051
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 1994
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Barbara Temelie
Voeding volgens de Vijf Elementen
Inleiding in de traditionele Chinese voedingsleer
met voedingsmiddelenposter

De door Barbara Temelie beschreven voedingsleer volgens de vijf elementen berust op de eeuwenoude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. De principes van deze voedingsleer, die geen strenge verboden kent, worden in China tot op vandaag onveranderd toegepast in de keukens van gezinnen, restaurants en ziekenhuizen. Zij zijn baanbrekend, omdat zij de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond plaatsen en laten zien hoe wij met behulp van deze voedingsleer onze lichamelijke en geestelijke activiteiten, onze gevoelens en ons gedrag in de samenleving kunnen beïnvloeden.

Wat Barbara Temelie aan informatie en aanwijzingen geeft, is geen nieuw gezondheidsdieet, vol van ge- en verboden en uitwijdingen over mineralen, vitaminen e.d., maar een uit de ervaring geboren holistisch voedingssysteem dat weinig tijd vraagt, culinair zeer aantrekkelijk is - copieuze maaltijden van tijd tot tijd niet schuwt - maar dat nooit tot oververzadiging of overgewicht leidt.
Dit volledig aan de westerse lezer en zijn keuken aangepaste boek bewijst eens te meer dat gezondheid, prestatievermogen, een kwalitatief rijk leven en harmonieuze relaties gen toeval zijn, maar vooral het resultaat van verstandige voedings- en leefgewoonten.

Voeding volgens de Vijf Elementen is niet alleen voor leken leerzaam, maar tevens voor allen die diëtistisch en therapeutisch werkzaam zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. Temelie
Uitgever
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063783051
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 1994
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht