Wetenschap in actie!

Prijs € 15,95

Uitverkocht

Chris Smith, David Ansell

Hardback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van colavulkaan tot minitornado: verbluffende experimenten stap voor stap uitgelegd! Hoe kun je vuurwerk maken met een chipszakje? De snelheid van het licht berekenen met margarine? Een heteluchtballon bouwen met een broodrooster? Of een heuse colavulkaan laten uitbarsten? Geen flauw idee maar wel heel benieuwd? Dan is dit boek echt iets voor jou. Het staat boordevol leuke, leerzame en vooral verbluffende wetenschappelijke experimenten. Elke proef wordt stap voor stap uitgelegd en maakt gebruik van alledaagse dingen die je vast in huis hebt. Maar dat is nog niet alles, want bij elke proef vind je ook een duidelijke uitleg over hoe het experiment precies werkt en hoe een bepaald fenomeen ook in de 'echte' wereld voorkomt. Op die manier leer je al doende over oppervlaktespanning, lichtbreking, osmose en nog veel meer. Kortom, of je nu 8 of 80 bent, met dit boek verveel je je nooit! Chris Smith en Dave Ansell maken deel uit van The Naked Scientists, een groep wetenschappers van de universiteit van Cambridge die via de radio, het internet en demonstraties het grote publiek enthousiast willen maken voor wetenschap. Hun wekelijks radio-programma op de BBC won al verschillende prijzen en telt in Engeland meer dan 6 miljoen luisteraars.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Chris Smith, David Ansell
Uitgever
Deltas Centrale uitgeverij
ISBN
9789044726855
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Beschrijving

Van colavulkaan tot minitornado: verbluffende experimenten stap voor stap uitgelegd!

Hoe kun je vuurwerk maken met een chipszakje? De snelheid van het licht berekenen met margarine? Een heteluchtballon bouwen met een broodrooster? Of een heuse colavulkaan laten uitbarsten?

Geen flauw idee maar wel heel benieuwd? Dan is dit boek echt iets voor jou. Het staat boordevol leuke, leerzame en vooral verbluffende wetenschappelijke experimenten. Elke proef wordt stap voor stap uitgelegd en maakt gebruik van alledaagse dingen die je vast in huis hebt. Maar dat is nog niet alles, want bij elke proef vind je ook een duidelijke uitleg over hoe het experiment precies werkt en hoe een bepaald fenomeen ook in de 'echte' wereld voorkomt. Op die manier leer je al doende over oppervlaktespanning, lichtbreking, osmose en nog veel meer. Kortom, of je nu 8 of 80 bent, met dit boek verveel je je nooit!

Chris Smith en Dave Ansell maken deel uit van The Naked Scientists, een groep wetenschappers van de universiteit van Cambridge die via de radio, het internet en demonstraties het grote publiek enthousiast willen maken voor wetenschap. Hun wekelijks radio-programma op de BBC won al verschillende prijzen en telt in Engeland meer dan 6 miljoen luisteraars.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Chris Smith, David Ansell
Uitgever
Deltas Centrale uitgeverij
ISBN
9789044726855
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht