Alles over vitamines, mineralen en supplementen

Prijs € 7,95

Uitverkocht

Hardback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lang niet alle voedingsmiddelen worden direct na aankoop bereid en gegeten; daar kan een behoorlijke tijd tussen zitten. Het is belangrijk dat de kwaliteit van het product tijdens het bewaren zo weinig mogelijk achteruitgaat. De smaak, het uiterlijk, de geur, de voedingswaarde en de veiligheid kunnen namelijk veranderen. Sommige veranderingen zijn gunstig. Bijvoorbeeld het rijpen van kaas of het op smaak komen van wijn. Andere zijn ongunstig. Melk kan na verloop van tijd zuur worden. Groente wordt slap of verkleurt. Honing kan uitkristalliseren. Of er zijn zoveel bacteriën in een product tot ontwikkeling gekomen dat je er ziek van kunt woren. In al deze voorbeelden is de kwaliteit tijdens het bewaren verminderd. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Chemische omzettingen, ongedierte of micro-organismen kunnen de schuldige zijn. Je leest er alles over in dit interessante naslagwerk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Stichting Voedingscentrum Nederland Uitg
ISBN
9789051770353
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
77

Beschrijving

Lang niet alle voedingsmiddelen worden direct na aankoop bereid en gegeten; daar kan een behoorlijke tijd tussen zitten. Het is belangrijk dat de kwaliteit van het product tijdens het bewaren zo weinig mogelijk achteruitgaat. De smaak, het uiterlijk, de geur, de voedingswaarde en de veiligheid kunnen namelijk veranderen.

Sommige veranderingen zijn gunstig. Bijvoorbeeld het rijpen van kaas of het op smaak komen van wijn. Andere zijn ongunstig. Melk kan na verloop van tijd zuur worden. Groente wordt slap of verkleurt. Honing kan uitkristalliseren. Of er zijn zoveel bacteriën in een product tot ontwikkeling gekomen dat je er ziek van kunt woren.

In al deze voorbeelden is de kwaliteit tijdens het bewaren verminderd. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Chemische omzettingen, ongedierte of micro-organismen kunnen de schuldige zijn. Je leest er alles over in dit interessante naslagwerk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Stichting Voedingscentrum Nederland Uitg
ISBN
9789051770353
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
77

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht