Librije, puur eten & drinken

€ 19,95
Prijs € 9,95

Uitverkocht

Hardback | November 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek staat het leven in en om Restaurant De Librije en de filosofie van Jonnie en Thérèse Boer centraal. Het begint met een vliegende start in 1993 en eindigt met het ontvouwen van hun grote droom, het in 2006 te openen culinaire centrum in de eeuwenoude voormalige Zwolse gevangenis. Met een restaurant, een kook- en wijnschool en 22 eigentijdse hotelkamers. Het boek is gelardeerd met een vijftigtal recepten, geïllustreerd met kleurenfotografie van Librije-fotograaf Jan Bartelsman. Bij elk recept wordt een wijnadvies gegeven. Jonnie neemt de lezer mee in de wereld van seizoensgebonden regionale producten, die hij vertaald naar zijn wereldwijd geroemde Librije-creaties. Respect voor de natuur, als kind opgedaan in Giethoorn, komt uitgebreid aan bod. Thérèse, sommelier en gastvrouw in hart en nieren, geeft op verfrissende wijze haar visie op de combinatie van wijn en spijs. Jonnie en Thérèse laten tevens zien dat presteren op het allerhoogste niveau goed te combineren is met een warm gezinsleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040091261
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

In dit boek staat het leven in en om Restaurant De Librije en de filosofie van Jonnie en Thérèse Boer centraal. Het begint met een vliegende start in 1993 en eindigt met het ontvouwen van hun grote droom, het in 2006 te openen culinaire centrum in de eeuwenoude voormalige Zwolse gevangenis. Met een restaurant, een kook- en wijnschool en 22 eigentijdse hotelkamers. Het boek is gelardeerd met een vijftigtal recepten, geïllustreerd met kleurenfotografie van Librije-fotograaf Jan Bartelsman. Bij elk recept wordt een wijnadvies gegeven. Jonnie neemt de lezer mee in de wereld van seizoensgebonden regionale producten, die hij vertaald naar zijn wereldwijd geroemde Librije-creaties. Respect voor de natuur, als kind opgedaan in Giethoorn, komt uitgebreid aan bod. Thérèse, sommelier en gastvrouw in hart en nieren, geeft op verfrissende wijze haar visie op de combinatie van wijn en spijs. Jonnie en Thérèse laten tevens zien dat presteren op het allerhoogste niveau goed te combineren is met een warm gezinsleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040091261
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht