Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen

van Antwerpse handjes tot Zeebrugse grijze garnalen

Prijs € 22,50

Uitverkocht

M. Declercq

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Streekproducten staan opnieuw volop in de belangstelling. Na de Geraardsbergse mattentaart werd onlangs het Brusselse grond-witloof door de Europese Commissie erkend als ‘Beschermde Geografische Aanduiding’, en de Vlaams-Brabantse tafeldruif is het eerste Vlaamse streekproduct dat beschermd wordt met een ‘Beschermde Oorsprongsbenaming’. We mogen trots zijn op ons culinaire erfgoed: de heerlijke Vlaamse grijze garnalen, een gezonde boterham met filet d’Anvers of Loonse stroop, de exclusieve Poperingse hopscheuten, de Lierse Vlaaikens, de Antwerpse Handjes… En natuurlijk wordt ook de dorstige Belg niet vergeten. Welke stad of provincie hij ook bezoekt, altijd staat er wel een streekbiertje of een jenevertje klaar. Het zijn stuk voor stuk producten die met veel liefde en vakkennis op ambachtelijke wijze en met respect voor de traditie worden gemaakt. Achter elk van deze producten zit een verhaal. In zijn Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen gaat culinair auteur Marc Declerq in alle Vlaamse provincies op zoek naar de streekeigen producten en hun fascinerende geschiedenis. De Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen is een heerlijk boek vol streekgebonden lekkers, met traditionele bereidingen en nieuwe interpretaties van de klassiekers, en met praktische informatie, zoals adressen van producenten van streekproducten. Elk hoofdstuk eindigt met een gastronomisch menu vol streekproducten, gecreëerd door een gerenommeerd restaurant uit de betreffende provincie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Declercq
Uitgever
WPG Uitgevers BE - Algemeen & Import
ISBN
9789002222849
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Beschrijving

Streekproducten staan opnieuw volop in de belangstelling. Na de Geraardsbergse mattentaart werd onlangs het Brusselse grond-witloof door de Europese Commissie erkend als ‘Beschermde Geografische Aanduiding’, en de Vlaams-Brabantse tafeldruif is het eerste Vlaamse streekproduct dat beschermd wordt met een ‘Beschermde Oorsprongsbenaming’.

We mogen trots zijn op ons culinaire erfgoed: de heerlijke Vlaamse grijze garnalen, een gezonde boterham met filet d’Anvers of Loonse stroop, de exclusieve Poperingse hopscheuten, de Lierse Vlaaikens, de Antwerpse Handjes… En natuurlijk wordt ook de dorstige Belg niet vergeten. Welke stad of provincie hij ook bezoekt, altijd staat er wel een streekbiertje of een jenevertje klaar. Het zijn stuk voor stuk producten die met veel liefde en vakkennis op ambachtelijke wijze en met respect voor de traditie worden gemaakt. Achter elk van deze producten zit een verhaal. In zijn Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen gaat culinair auteur Marc Declerq in alle Vlaamse provincies op zoek naar de streekeigen producten en hun fascinerende geschiedenis.

De Kleine culinaire encyclopedie van Vlaanderen is een heerlijk boek vol streekgebonden lekkers, met traditionele bereidingen en nieuwe interpretaties van de klassiekers, en met praktische informatie, zoals adressen van producenten van streekproducten. Elk hoofdstuk eindigt met een gastronomisch menu vol streekproducten, gecreëerd door een gerenommeerd restaurant uit de betreffende provincie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Declercq
Uitgever
WPG Uitgevers BE - Algemeen & Import
ISBN
9789002222849
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Johannes van Damprijs

Kookboek van het Jaar 2013

  • Echt eten

    Jonathan Karpathios, Bas Husslage

    Prijs € 29,99
  • Polpo

    Russell Norman

    Prijs € 34,99

Pak mee!

24Kitchen tips

  • De makkelijke maaltijd (ISBN 9789045201382)
    19,99
  • Het 24kitchen winterboek (ISBN 9789045203683)
    24,95
  • Rudolph kookt | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206929)
    15,00
  • Grenzeloos koken (ISBN 9789045203584)
    19,95
  • Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier, Giovanni Caminita (ISBN 9789045207124)
    20,99
  • Rudolph's hartige cupcakes | Rudolph van Veen (ISBN 9789045200378)
    16,99
  • Arabia bij je thuis | Merijn Tol, Nadia Zerouali (ISBN 9789021552200)
    29,99
  • Rudolph's cupcakes compleet | Rudolph van Veen (ISBN 9789045206912)
    19,95
  • Free range cook | Annabel Langbein (ISBN 9789000321186)
    27,50
  • Smaakvrienden fruit | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201580)
    15,00
  • Smaakvrienden groenten | Angelique Schmeinck (ISBN 9789045201481)
    39,95
  • Uit de tuin in de fles | Susy Atkins (ISBN 9789023013488)
    19,95
  • Sandra s keuken | Sandra Ysbrandy (ISBN 9789048817306)
    29,90
  • 53 recepten voor een gezonde barbecue (ISBN 9789051770469)
    12,95
  • Gehaktballen | Jez Felwick (ISBN 9789045200705)
    14,99
  • 34,99
  • Celebrate | Pippa Middleton (ISBN 9789000316113)
    12,50

bekijk het overzicht